Annonce
Erhverv

VB's e-sports-satsning under tvangsopløsning

Sådan så det ud, da Tricked blev præsenteret i 2016. Fra venstre mod højre er det Ruben Krog (uddannelsesleder på Campus Vejle), Bjarne Riis, der var med som sparringspartner for det nye hold, Morten Høj Kristensen (sportsdirektør i Tricked eSport) samt Lars Seier Christensen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Vejles e-sportshold Tricked berøres ikke af opløsningen, siger stifter Frederik Refskou Thaning.

Annonce

Vejle: Det store lokale sats på esport er kommet i midlertidig stormvejr.

Firmaet bag e-sportholdet Tricked Esport, Tricked.dk, som har rigmand og tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier og VB i ejerkredsen, er kommet under tvangsopløsning i skifteretten.

Ifølge stifter og medejer Frederik Refskou Thaning er det en simpel fejl, der er skyld i, at Erhvervsstyrelsen har sendt firmaet til tvangsopløsning.

- Der er sket det, at ejergruppen har glemt at tilmelde en ny direktør i firmaet efter, at jeg er fratrådt for en måned siden. Det er en forglemmelse og det bliver rettet nu. Der er fundet en ny direktør og vi er i fuld gang med at få virksomhedens status rettet i Erhvervsstyrelsen. Det får ingen betydning for holdet eller firmaet, fortæller Frederik Refskou Thaning, der stiftede selskabet i 2016.

Han forventer at kunne løfte sløret for navnet på den nye direktør i løbet af kort tid.

Annonce

Underskud første to år

Vejle Boldklub trådte ind i ejerkredsen i Tricked.dk i 2017.

Dermed fulgte VB i sporet på fodboldklubber over hele verden, som har valgt at satse på e-sport - blandt andre FCK, der har e-sportholdet North.

I sine første to leveår har Tricked.dk haft et samlet underskud på to millioner kroner.

Til sammenligning havde North i 2017 et underskud på 10 millioner kroner.

- Det er slet ikke unormalt med underskud indenfor e-sport. Det skyldes, at branchen ikke er helt etableret endnu som eksempelvis fodbold, der tjener penge på tv-aftaler. Der er vi ikke endnu, men det forventer vi at komme. Indtil det sker er det sponsorater og investorkroner, der bærer os igennem, fortæller Frederik Refskou Thaning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce