Annonce
Vejle Boldklub

VB smadrede Kolding i pokalkvartfinalen, og nu er avancement til semifinalen blot en formalitet

VB jubler efter en af sine mange scoringer mod Kolding IF. Foto: Claus Fisker Ritzau/Scanpix
VB vandt lørdag aften med hele 5-1 over Kolding IF i den første af to pokalkvartfinalekampe. Med den store sejr er VB en mikromillimeter fra pokalsemifinalerne.

Vejle: Vejle Boldklub fik det perfekte resultat, da Kolding IF lørdag aften gæstede Nørreskoven i første del af pokalkvartfinalerne.

VB sejrede med hele 5-1 og går ind til anden kamp med en føring på fire mål.

Peter Sørensen skiftede system fra den vanlige 3-5-2 og til 4-4-2. Ideen om et mere offensivt orienteret hold var god, men VB havde alt for stor tendens til at smide bolden væk på kritiske positioner med mange folk fremme, og det gav store chancer til gæsterne. Sten Grytebust måtte agere mirakelmager for at holde bolden ude af nettet.

Annonce

Først kom Kolding til en fri afslutning tæt under mål - en afslutning som Sten Grytebust med en mageløs redning sendte til hjørne. Og på det hjørnespark steg den tidligere VB-angriber Thomas Mikkelsen til vejrs og sendte et godt hovedstød mod kassen. Igen var den norske målmand redningsmand med en glimrende refleks.

Også Paul Ngongo kunne afslutte fra en gunstig position, da han blev sendt af sted i løb bag en åben højre VB-forsvarsside. Han ramte sidenettet i stedet for målet, og kort efter lossede Dalton Wilkins forbi på en stor mulighed.

Kolding IF havde ikke kvaliteten i afslutningerne, men det havde til gengæld VB. Efter 22 minutter kom hjemmeholdet mod spil og chancer foran, da Dimitrios Emmanouilidis afsluttede fra kanten af feltet. Hans træf ramte noget heldigt en spiller i feltet og gik ind under overliggeren over handskerne på en noget usikker Kolding-målmand.

Ni minutter senere bleve det 2-0. Et indlæg fra venstre side søgte Luka Djordjevic, som faldt i feltet efter en duel med en modspiller. Det lignede straffe, men dommeren vinkede afværgende. Til gengæld endte nedfaldet ved Tobias Mølgaard, som med et hårdt, fladt spark sendte bolden i kassen uden chance for målmanden.

Resten af første halvleg blev med VB som det  kontrollerende mandskab. Gæsterne begyndte som lyn og torden, men trykket syntes at være taget af dem.

Storsejr

Anden halvleg var ikke engang et minut gammel, før VB slog til igen. Dimitrios Emmanouilidis spillede en god kamp som angriber, og han tog en løs bold med i feltet, stoppede op og fik fjernet benene under sig.

Straffe til hjemmeholdet, som Allan Sousa omsatte med en panenka. Målmanden sendt en vej og bolden lobbet kækt ind midt i kassen.

3-0 oppe sejlede VB mod et perfekt resultat, men der kom en alvorlig ridse i lakken efter 56 minutters spil. Alt for nonchalant smed Saeid Ezatolahi bolden direkte i fødderne på den tidligere VB'er Christian Kudsk, og så kunne gæsterne slå kontra på en VB-bagkæde helt ude af balance. Bolden endte hos Paul Ngongo, som fandt nettet bag en prisgivet Sten Grytebust.

VB jubler efter Luka Djordjevic' scoring til 5-1. Foto: Claus Fisker Ritzau/Scanpix

VB fortsatte med at være lidt rigeligt åben, men Kolding var ude af stand til at lukrere på det og score det mål, som ville åbne kampen totalt. Kvalitetsforskel ses også i afslutninger, og efter 70 minutter viste VB sig igen effektiv: Allan Sousa løftede blikket og fandt Andrés Ponce, som fra kanten af feltet hamrede bolden i mål på en perfekt flugter.

Med en føring på tre mål havde VB hele kroppen i pokalsemifinalen, for selvom der venter en returkamp om en uge, var dét forspring næppe et som Kolding kunne indhente. I overtiden blev det dog endnu bedre, for her lukkede og slukkede Luka Djordjevic med en vidunderlig scoring.

Allan Sousa lobbede bolden på undersiden af overliggeren fra distancen, og da Patrick Tjørnelund kiggede fodbold på returen, kunne Luka Djordjevic smadre bolden i kassen via den overligger, som netop havde afvist Sousa.

5-1 og godnat, Kolding.

Anden kvartfinale spilles præcis en uge efter denne: 11. december klokken 18.00 i Kolding. Derefter kan VB-spillerne gå¨på juleferie.

Vejle Boldklub-Kolding IF 5-1 (2-0)

Pokalturneringen, kvartfinale

Mål: 1-0 Dimitrios Emmanouilidis (22.), 2-0 Tobias Mølgaard (31.), 3-0 Allan Sousa (47.), 3-1 Paul Ngongo (56.), 4-1 Andrés Ponce (70.),  5-1 Luka Djordjevic (90.).

VB (4-4-2): Sten Grytebust - Tobias Mølgaard, Denis Kolinger, Jerome Opoku (Lukas Engel 85.), Hernan Crespo da Silva (Viljormur Davidsen 58.) - Arbnor Mucolli (Lundrim Hetemi 85.), Mouhamadou Drammeh (Jacob Schoop 66.), Saeid Ezatolahi, Allan Sousa - Dimitrios Emmanouilidis (Andrés Ponce 66.), Luka Djordjevic.

KIF:(5-4-1): Christoffer Petersen - Morten Hansen, Simon Trier, Niki Zimling, Jakob Kiilerich, Dalton Wilkins (Patrick Tjørnelund 86.) - Mike Vestergård (Mikkel Jespersen 55.), Sebastian Sommer, Tobias Sommer, Paul Ngongo - Thomas Mikkelsen (Christian Kudsk 55.).

Advarsler: Dalton Wilkins (25.), Heron Crespo da Silva (48.), Sebastian Sommer (88.).

Dommer: Aydin Uslu

Tilskuere: 2718 på Vejle Stadion.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce