Annonce
Sport

VB spillede sidste testkamp i Tyrkiet: Ny VB-angriber var tæt på lynscoring

Kjartan Finnbogason var tæt på en hurtig scoring i første testkamp for VB. Foto: Anders Møllenberg

Vejle Boldklub spillede onsdag 1-1 mod et midterhold fra Polen i en kamp, der igen bød på en god og en halvsløj halvleg fra VB-mandskabet.

Antalya: Kjartan Finnbogason var tæt på den perfekte start på sit ophold i Vejle Boldklub.

Angriberen, som for få dage siden satte sin underskrift på en aftale med VB, kom allerede et par minutter inde i sin første optræden i den røde trøje uhyre tæt på en scoring.

Arbnor Mucolli fandt Kjartan Finnbogason med en fin tværbold, og da islændingen ville sætte foden til bolden og sparke den de sidste par meter ind over stregen, kom en modstander til bagfra og begik et klokkeklart straffespark. Sådan så dommeren, som ellers dømte en fin kamp, ikke situationen og signalerede målspark.

- Dommeren sagde, at forsvarsspilleren ramte bolden, men hvordan kan han så dømme målspark, lød det efter kampen fra en forundret Kjartan Finnbogason.

Det skete onsdag aften lokal tyrkisk tid, da VB mødte det polske hold Cracovia Kraków. Kampen var oprindeligt programsat til torsdag, men den blev rykket en dag frem, da der torsdag blev meldt om regn i en mængde, der gjorde det tvivlsomt, om der kunne spilles.

Annonce

VB-Cracovia Kraków 1-1 (1-0)

Træningskamp

Mål: 1-0 Adam Jakobsen (42.), 1-1, str. (75.)

VB (4-2-3-1): Pavol Bajza (Thomas Hagelskjær, 46.) - Kerim Memija (Tobias Mølgaard, 56.), Branko Ilic (Rasmus Lauritsen, 65.), Mads Lauritsen (Mads Greve, 46.), Malte Amundsen (Thomas Gundelund, 46.) - Melker Hallberg (Ylber Ramadani, 65.), Jacob Schoop (Lundrim Hetemi, 35.) - Arbnor Mucolli (Thais Danmgaard, 35.), Vladlen Yurchenko (Allan Sousa, 35.), Adam Jakobsen (Vladis Emmerson, 65.) - Kjartan Finnbogason (Gustaf Nilsson, 29. (Imed Louati, 65.)).

Adam Jakobsen, til højre, scorede VB?s enlige mål i klubbens sidste kamp i forbindelse med træningslejren i Tyrkiet. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.

En for lille pauseføring

Onsdagens opgør bar dog også præg af vejrliget, for det regnede massivt næsten gennem samtlige 90 minutter, og banens dræn - hvis der overhovedet fandtes et - virkede bestemt ikke i topform.

VB fik senere i første halvleg scoret, da Adam Jakobsen kort inden pausen fortjent bragte VB foran med 1-0, mens polakkerne med et kvarter igen udlignede på et straffespark, som virkede knap så oplagt, som det Finnbogason blev snydt for.

VB-mandskabet spillede en fin første halvleg, og i løbet af de første 10-12 minutter kunne det sagtens have heddet 3-0 i stedet for 0-0. Finnbogason blev snydt for et straffespark, Arbnor Mucolli afsluttede tæt forbi det polske mål på en fin mulighed, og Vladlen Yurchenko ramte den ene opstander med et godt spark.

VB sad i første halveg på det meste mod et polsk hold, som ikke bød på ret meget, og pauseføringen på 1-0 virkede noget i underkanten af det fortjente.

Polakkerne slog tilbage

Polakkerne kom til gengæld efter pausen fint med i opgøret.

En stribe udskiftninger hjalp gevaldigt på det polske mandskab, som flere gange lurede på udligningen, inden det med et kvarter igen kom på et straffespark.

Staffesparkssituationen opstod, da indskiftede Vladis Emmerson spillede en bold alt for nonchalant tilbage, og den fangede en af polakkerne og fik sat det angreb op, der i endte med straffesparkskendelse, da Tobias Mølgaard kantede en modstander.

I anden halvleg, som VB brugte til at bringe mange folk i spil, skabte VB-mandskabet ikke meget. Den største mulighed faldt til Thais Damgaard, som dog aldrig fik afsluttet i en fin position men i stedet for søgte sig med en pasning på tværs, der endte i ingenting.

Opgøret mod Cracovia Kraków var VB's tredje og sidste i forbindelse med træningslejren i Tyrkiet. De første vandt VB med 1-0 over henholdsvis Mezokovesd Zsory FC fra Ungarn og rumænske FC Viitorul Constanta.

VB-truppen vender fredag hjem til Danmark, og så mangler der én testkamp inden forårspremieren i Superligaen. Testkampen spilles lørdag 2. februar ude mod AaB, mens årets første tællende kamp ligger præcis en uge senere, når Sønderjyske er gæst på Vejle Stadion.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce