Annonce
Vejle Boldklub

VB tabte i Aalborg: VAR kom i vejen

German Onugkha scorede for femte gang dette forår, da han bragte VB foran med 1-0 i Aalborg. Senere scorede han sjette gang, men det tæller ikke med samme statistik, da det var et selvmål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub tabte 2-1 til AaB og er ude af kampen mod nedrykningsspillets førsteplads. En annulleret scoring og to røde kort til VB-bænken gav en dramatisk afslutning på opgøret i Aalborg.

Aalborg: Vejle Boldklub tabte onsdag aften 2-1 i Aalborg efter pauseføring på 1-0.

Dermed forduftede chancen definitivt for at vinde nedrykningsspillet, og det bærer VB selv en stor del af ansvaret for.

Og det samme gælder den dårlige opførsel, som kostede røde kort til to af folkene på VB-bænken, men til gengæld skyldtes det elendig brug af VAR, at VB's scoring til 2-2 blev annulleret.

Annonce

1 Der var muligheder, igen

Onsdagens nederlag i Aalborg betyder, at VB definitivt er ude af kampen om førstepladsen i nedrykningsspillet. Inden eksisterede en papirtynd mulighed, men chancen forspildte VB’erne reelt i fredags, da de spillede uafgjort 2-2 mod OB.

Som det var tilfældet i OB-kampen, stod VB også mod AaB med mulighed for et godt resultat. Mod OB smed VB sejren med et dumt straffespark begået cirka 10 minutter før tid, og i Aalborg så det ganske fornuftigt ud ved indgangen til anden halvleg med pauseføringen på 1-0. Men efter pausen kiksede opdækningen et par gange inde foran mål, og det slags koster. Og så gjorde det heller ikke tingene lettere for VB, at Saeid Ezatolahi cirka 20 minutter før tid - korrekt - fik sit andet gule kort for en tackling, der virkede unødvendig hård og satset taget i betragtning, at den foregik på AaB’s banehalvdel. Desuden udlignede Lucas Jensen i slutfasen, men scoringen annullerede dommeren - mere om situationen og dommeren senere.

VB kan se tilbage på sine to seneste kampe med en del ærgrelse, da sejren afgjort var indenfor rækkevidde i fredags mod OB, og det samme gjaldt uafgjort onsdag i Aalborg.

Med yderligere tre point og to færre til AaB og ét færre til OB havde VB inden sidste runde været med i kampen om nedrykningsspillets førsteplads og en mulig kvalifikationskamp om europæisk fodbold. Men den mulighed forspildte VB selv.

2 Elendig brug af VAR

VB’s kamp i Aalborg gav et eksempel på, hvordan VAR - video assistant referee - ikke skal bruges.

Syv-otte minutter før tid headede Lucas Jensen bolden i mål efter et hjørnespark fra Pierre Bengtsson, men dommer Peter Kjærsgaard fløjtede frispark til AaB. Efterfølgende viste tv-billederne, at det frispark var Peter Kjærsgaard vist ene om at se.

I den slags situationer er det unødvendigt, at dommerne fløjter, da eventuelle forseelser i opstillet til en scoring kigges igennem af folkene i VAR-vognen.

Begås en forseelse i forbindelse med en scoring, annulleres scoringen, men er spillet blæst af, inden bolden er i kassen, er målet definitivt annulleret og kan ikke tilbagekaldes.

Havde Peter Kjærsgaard tænkt sig om og undladt brug af fløjten, var det endt med, at han skulle ud på sidelinjen og kigge situationen igennem på tv-skræmen - og så havde han aldrig dømt frispark i situationen, for der var ingenting.

Der var tale om elendig brug af VAR og elendigt dommerarbejde af Peter Kjærsgaard, som hører til blandt de højest rangerede danske dommere, hvilket på ingen måde skinnede igennem i Aalborg, da han generelt dømte en dårlig kamp.

3 Uklædelig opførsel på linjen

Et par stykker på Vejle Boldklubs udskiftningsbænk udviste onsdag aften en opførsel, som hører hjemme i en børnehave og ikke på et superliga-stadion.

Klubbens fysiske træner Prunã Ciprian-Daniel og den ene af fysioterapeuterne, Jesus David Arco Albo råbte, skreg og skabte sig efter den annullerede Lucas Jensen-scoring på en facon, der fik dommer Peter Kjærsgaard til at vise dem begge det røde kort.

Sådan en opførsel klæder bestemt ikke Vejle Boldklub og slet ikke i en sæson, hvor opførslen har fået et ordentligt hak i den rigtige retning i forhold til klubbens seneste superliga-sæson. Da regnede det med karantænedage til folkene både på og udenfor banen grundet dårlig opførsel.

Træner Constantin Gâlcă kører en langt hårdere og disciplineret linje end sin forgænger Adolfo Sormani, og linjen klæder VB.

Den udvisning, som ramte Saeid Ezatolahi mod AaB, er VB’s blot anden i superligaen, og kun Randers FC har fået færre røde kort end VB.

AaB-VB 2-1 (0-1)

Superliga

Mål: 0-1 German Onugkha (45.), 1-1 Selvmål, German Onugkha (62.), 2-1 Tom van Weert (73.).

AaB (3-4-1-2): Jacob Rinne - Mathias Ross, Rasmus Thelander (Frederik Børsting, 21.), Daniel Granli – Kristoffer Pallesen, Iver Fossum (Oscar Hiljemark, 74.), Magnus Christensen, Jakob Ahlmann (Marcus Hannesbo, 74.) - Lucas Andersen (Martin Samuelsen, 87.) - Kasper Kusk, Tom van Weert (Rufo, 87.).

VB (4-3-3): Alexander Brunst - Kevin Yamga (Viljormur Davidsen, 46.), Dominik Kovačić (Juhani Ojala, 46.), Denis Kolinger, Pierre Bengtsson - Saeid Ezatolahi, Ylber Ramadani, Lundrim Hetemi (Lukas Engel, 46.) - Allan Sousa (Lucas Jensen, 76.) , German Onugkha (Wahid Faghir, 67.), Arbnor Mucolli.

Advarsler: Jakob Ahlmann, AaB (45.), Saeid Ezatolahi, VB (45.) og (72.), Tom van Weert, AaB (81.), Ylber Ramadani, VB (84.) og Mathias Ross, AaB (90.).

Udvisning: Saeid Ezatolahi, VB (72.).

Dommer: Peter Kjærsgaard.

Tilskuertal: 3273.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle Boldklub

Dom gjorde comeback for VB; reserverne vandt med 4-0, da talentfuld offensivspiller scorede hattrick

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Annonce