Annonce
Sport

VB tabte i Tyskland - men Sormani tilfreds med substitutterne

Kerim Memija spillede hele kampen, da Vejle Boldklub fredag eftermiddag mødte Holstein Kiel. VB tabte 2-0 til tyskerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Vejle Boldklub tabte fredag eftermiddag 2-0 til Holstein Kiel efter en sløj første og udmærket anden halvleg.

Kiel: Adolfo Sormani erklærede sig langt hen ad vejen tilfreds, med det han så, da Vejle Boldklub fredag eftermiddag spillede i Kiel.

Tilfreds med at Vladis Emmerson og Kerim Memija ligner spillere, hvis tilstand er til fodbold på superliga-niveau. Begge spillede også mandagens reserveholdskamp mod Lyngby, men fredag i Kiel foregik matchningen på et markant højere niveau. Holstein Kiel spiller i den næstbedste tyske række, 2. Bundesliga, hvor holdet i øjeblikket ligger nummer 10.

- De er klar til at spille, konstaterede VB-træner Adolfo Sormani efter kampen mod Holstein Kiel, som tyskerne vandt med 2-0.

Vladis Emmerson og Kerim Memija har været fast med omkring superliga-holdet, men det er blevet til ganske sporadiske optrædener i startopstillingen. Langt hovedparten af efteråret er tilbragt på udskiftningsbænken.

Men når AaB 23. november gæster Vejle Stadion til næste superligakamp efter den igangværende landskampspause, ligner Emmerson og Memija oplagte muligheder til startopstillingen.

Til den kamp er VB uden stopperne Mads Lauritsen og Rasmus Lauritsen, som sidder over på grund af karantæne. Det ligner, at Vladis Emmerson afløser den ene af dem, og at Kerim Memija genindtræder på holdet på grund af en mindre rokade; Viljormur Davidsen afløser den anden stopper, og derfor rykker Tobias Mølgaard fra højre til venstre wingback side som erstatning for Davidsen, og Memija kommer ind som højre wingback.

Mod slutningen af kampen i Kiel skiftede Adolfo Sormani fra sin foretrukne opstilling med tre i bagkæden til en 4-4-2. Et systemskifte er dog ikke noget, Sormani overvejer til AaB-kampen.

- Nej, det er ikke aktuelt, sagde Sormani.

Annonce

Holstein Kiel-VB 2-0 (1-0)

TræningskampMål: 1-0 (37.), 2-0 (78.).

VB (3-5-2): Pavol Bajza (Thomas Hagelskjær, 46.) - Vladis Emmerson, Mads Greve (Lundrim Hetemi, 71.), Mads Lauritsen (Rasmus Lauritsen, 46.) - Kerim Memija, Vladlen Yurchenko (Kasper Poulsgaard, 90.), Melker Hallberg (Jacob Schoop, 46.), Wang Zhenao (Sean Murray, 46.) Thais Damgaard, 82.)), Tobias Mølgaard (Ibrahim Fard, 82.) - Adam Jakobsen (Alexander Jensen, 90.), Allan Sousa (Qingshen Zeng, 90.).

Bolden sjældent på VB-fødder

VB tabte som tidligere nævnt fredagens opgør med 2-0.

I første halvleg foregik stort set det hele på tyskernes betingelser, og ikke meget fungerede for vejlenserne, som i lange perioder kun i få momenter havde bolden på egne fødder.

Tyskerne gik til pause med en fortjent og bestemt ikke for stor føring på 1-0.

I startopstillingen mod VB var der tre spillere, som også spillede fra start i holdets seneste turneringskamp, mens en del af de øvrige startspillere befandt sig på tyskernes bænk og kom ind i løbet af anden halvleg.

VB brændte straffespark

Det blev en anden halvleg med et langt bedre spillende VB-mandskab. Indskiftningen af Jacob Schoop hjalp, og anføreren fandt ind i et fint sammenspil med Vladlen Yurchenko, som i Tyskland viste sig fra sin hidtil bedste side, efter han for en god måneds tid siden kom til VB.

Det trak dog lidt ned, at Yurchenko med få minutter igen misbrugte et straffespark begået mod Adam Jakobsen, men ellers kunne den ukrainske midtbanespiller se tilbage på en i det store hele vellykket indsats.

- Han mangler stadig en del fysisk. Det er kun naturligt, for det var længe siden, han havde spillet, da han kom til os, sagde Sormani, som i al fald antydede, at Yurchenko ikke står lige for at træde ind i vejlensernes startopstilling, når det handler om superligafodbold.

Det gør det igen fredag 23. november, når AaB kommer til Vejle, og Adolfo Sormani blev fredag i Kiel givet lidt klogere i forhold til, hvordan tingens skrues sammen til mødet med nordjyderne.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce