Annonce
Vejle Boldklub

En hjemmekamp uden store muligheder: VB tabte til Brøndby

Allan Sousa og VB tabte søndag 2-0 til Brøndby. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Vejle Boldklub tabte anden hjemmekamp i træk - søndag aften drog Brøndby hjem med en sejr på 2-0.

Vejle: Vejle Boldklub tabte søndag aften 2-0 til Brøndby.

Der var langt henad vejen tale om en lige kamp, men skulle den have en vinder, var det fortjent, at det blev gæsterne.

Brøndby kom i første halvlegs tillægstid foran med 1-0, og cirka 10 minutter før tid afgjorde gæsterne definitivt forestillingen.

Annonce

VB-træner Constantin Galca foretog tre ændringer i startformationen i forhold til den, VB senest brugte.

Alexander Milosevic afløste Juhani Ojala i det centrale forsvar, mens Diego Montiel spillede fra start på midtbanen i stedet for Thomas Gundelund, og så var der fundet plads til Kevin Yamga i front, hvor han spillede i stedet for Lucas Jensen.

VB begyndte kampen bedst, og allerede efter få minutter var det tæt på, at der opstod en stor mulighed til Jacob Schoop, men en lang Brøndby-tå forhindrede, at bolden lagde sig til rette foran VB-anføreren.

Brøndby gav dog hurtigt svar på tiltale. Gæsterne spillede kvikt fremad, og efter små 10 minutter kom den første mulighed til gæsterne, da Mikael Uhre sparkede forbi.

Få minutter senere viste samme Uhre markant bedre træfsikkerhed, da han sparkede bolden i kassen efter et godt kontraangreb. Brøndby-folkene nåede at juble, og de to hold stod klar på hver sin banehalvdel til genoptagelse af spillet, da dommer Jakob A. Sundberg fik besked fra folkene i VAR-vognen om, at Uhre var offside.

Efterhånden som første halvleg skred frem, kom Brøndby bedre med og satte sig efterhånden på hovedparten af spillet, uden det sådan for alvor brændte på foran Indy Groothuizen i VB-målet.

Den største mulighed faldt til Mikael Uhre, men Alexander Milosevic fik i sidste øjeblik blokeret for afslutningen.

I den modsatte ende var Allan Sousa et par gange tæt på. Brasilianeren sendte et direkte frispark af sted mod Brøndby-målet, som målmand Marvin Schwäbe med en fin redning parerede til hjørnespark. Umiddelbart efter hjørnesparket fik Sousa chancen på en returbold, men afslutningen blev rettet af og sneg sig forbi den ene opstander.

Det trak op til en målløs første halvleg, men i overtidens fjerde minut slog gæsterne til.

Brøndby satte en fin omstilling sammen, og det endte med, at Jacob Lindstrøm sparkede kuglen i kassen til 1-0-føring.

VB forsøgte og forsøgte

Fra begyndelsen af anden halvleg virkede VB’erne dog ikke videre ramte at Brøndby-scoringen.

Hjemmeholdet kom fint i gang og havde masser af boldbesiddelse. Cirka 10 minutter efter pausen kom den første gode VB-afslutning, da Kevin Yamga tog chancen fra kanten af feltet, men Brøndby-målmanden var i kontrol og viftede bolden over mål.

Kort efter var Brøndby tæt på, da Jacob Lindstrøm fint fandt Mikael Uhre, og Uhre forsøgte at løfte bolden over VB-målmand Indy Groothuizen. Det lykkedes, men bolden gik også over mål.

VB forsøgte og forsøgte og var meget på bolden, men Brøndby forsvarede sig godt. Ofte manglede den sidste kvalitet i den afgørende aflevering.

Brøndby lurede på kontramuligheden, men VB’erne formåede at dæmme op for den slags.

Det lykkedes dog ikke VB at få skabt de helt store muligheder.

I stedet blev det en tilfældighed, som afgjorde kampen. Cirka otte minutter før tid satte Mikael Uhre træffer nummer to, da han samlede en ripost op efter en kikset afslutning.

Dermed var kampen reelt afgjort, og de sidste 10 minutter af den ordinære spilletid skulle bare gå. Og de gik uden yderligere chancer, og dermed endte det med sejr til gæsterne.

VB spiller igen om en uge, søndag 29. november, når det gælder lokalopgøret mod AC Horsens. Den kamp spilles i Horsens med kickoff klokken 14.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce