Annonce
VB

VB tager ung brasilianer med til Kolding

VB-træner Constantin Gâlcă har en mulig debutant med i truppen til onsdagens lokalopgør. Arkivfoto: Mette Mørk
Brenner Alves Sabino er mulig debutant, når Vejle Boldklub spiller lokalopgør i Kolding mod årets overraskelse i 1. division, Kolding IF.

Vejle: Et helt nyt ansigt er med i VB-truppen til onsdagens lokalopgør i Kolding.

Det er den unge brasilianer Brenner Alves Sabino, som har fået plads i truppen. Brenner, som han for nemheds skyld kaldes, skrev i sidste uge kontrakt med VB efter en kort prøvetræning i klubben, og nu er han altså allerede aktuel for klubbens bedste hold.

Brenner er dog næppe tiltænkt en startplads, da hans fysiske forfatning ikke helt er på niveau med holdkammeraternes. Da Brenner kom til Danmark, lå hans seneste kamp et par måneder tilbage.

- Han skal også vænne sig til den forskel, der er på den slags fodbold, som spilles her og den slags, som spilles i Sydamerika, siger Constantin Gâlcă.

Annonce
Udskiftningsbænken: Gianluca Zanette (målmand). Nicolas Dantas, Thomas Gundelund, Tobias Mølgaard, Lundrim Hetemi, Adam Jakobsen og Brenner.Skader: Jacob Schoop og Lucas From.Karantæner: Ingen.Dommer: Kasper Madsen.

Mølgaard klar og er med

I Sydamerika spilles ifølge VB-træneren en hel del langsommere end i Nordeuropa, og det betyder, at en angriber som Brenner, skal agere anderledes i forhold til for eksempel boldtab. I Brasilien er gen-presset ikke en lige så integreret del af fodbold-spillet, som det er på disse kanter.

- Der er også forskel på, hvordan kampene dømmes. I Sydamerika dømmes der frispark for en lille berøring, mens der i Nordeuropa skal en hel del mere til, inden dommeren fløjter, siger Constantin Gâlcă.

Og så er der alt det ved siden af fodbolden, som den unge brasilianere ligeledes skal vænne sig til.

- Maden, vejret og alt muligt andet er meget anderledes en det, han var vant til, og det tager tid, inden han falder helt til, siger VB-træneren.

Brenner er sammen med Tobias Mølgaard nye i VB-truppen i forhold til dén, Gâlcă udtog til kampen en uge tidligere mod FC Fredericia. Mølgaard er klar igen efter en skadespause på et par uger, men til gengæld er Jacob Schoop ude på grund af en fiberskade i den ene læg, og så er der ikke blevet plads til Kerim Memija.

Mindst én rokering hos VB

Kolding IF topper overraskende 1. division og er rækkens eneste hold med maksimumpoint, mens VB ligger på en skuffende syvendeplads og går ind til lokalopgøret efter en sløj indsats en uge tidligere, da vejlenserne hjemme tabte 1-0 til FC Fredericia.

Ved den lejlighed spillede VB en elendig kamp, og den er da også efterfølgende blevet kigget igennem, da en gentagelse skal undgås.

- Det handler om, at spillerne skal ramme det rigtige spændingsniveau og være klar, når kampen begynder, siger Constantin Gâlcă.

Og så handler det ifølge VB-træneren om, at kæderne skal stå tættere, og der skal forsvares og angribes som et hold.

Constantin Gâlcă er på grund af Schoops skade tvunget til mindst én rokering i startformationen til Kolding IF-kampen, men om der bliver tale om flere, ønsker han ikke at røbe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce