Annonce
Vejle Boldklub

Flot comeback: VB tog point fra FCK med overtidsscoring

Allan Sousa stod for reduceringen til 1-2, da Vejle Boldklub søndag havde besøg af FC København. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
På en udligning af indskiftede Raphael Dwamena sikrede VB sig 2-2 mod FC København efter 2-0-føring til københavnerne.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub sikrede sig via et flot comeback point i søndagens hjemmekamp mod FC København.

I tillægstidens andet minut udlignede Raphael Dwamena til 2-2, hvilket blev kampens resultat.

Peter Ankersen og Kamil Wilzcek bragte FCK foran med 2-0, men Sousa og altså Dwamena sørgede for et fortjent VB-point.

VB-træner Constantin Galca var tvunget til en enkelt ændring i forhold til de 11, som en uge tidligere spillede fra start mod Sønderjyske. Anfører Jacob Schoop udgik mod sønderjyderne på grund af problemer med sit ene baglår, og den skade nåede ikke at hele tidsnok til FCK-kampen.

I stedet trådte Arbnor Mucolli ind i startopstillingen, efter han scorede to gange mod Sønderjyske.

Annonce

Flot Ankersen-scoring

Hos FCK gjorde Peter Ankersen comeback, efter københavnerne hentede backen retur til Danmark, og det viste sig som en glimrende idé. Peter Ankersen, som for en halv snes år siden spillede en enkelt sæson i VB, bragte efter fire-fem minutter københavnerne foran med 1-0. Fra en spids vinkel bankede Ankersen flot i kassen uden chance for VB-målmand Indy Groothuizen.

En træls indledning for det undertippede hjemmehold, men VB fik dog svaret udmærket igen. Lucas Jensen fik sendt en afslutning af sted, som blev blokeret til hjørnespark. Kort efter kom VB uhyre tæt en udligning, da Mads Greve med brystet fik tæmmet en høj bold og fra tæt hold fik Mads Greve sendt en fin afslutning af sted, der tvang FCK-keeper Karl-Johan Johnsson ud i en fremragende redning.

Efter små 20 minutters spil var VB igen tæt på. Efter et godt opspil i højre side endte bolden inde foran FCK-målet, hvor Arbnor Mucolli kom først på kuglen, men han var lidt ude af balance og sparkede tæt forbi den ene opstander.

Generelt var VB fint med, men FC Københavns klasse fornægtede sig ikke. Gæsterne var sikre på bolden og fysisk stærke.

Det blev til flere fine angreb og udmærkede afslutninger, som dog aldrig for alvor blev farlige.

VB spillede en god første halvleg og havde i forhold til spil og chancer fortjent en scoring, men den kom ikke, og FC København gik til pause foran med 1-0.

Annonce

Dwamena sparkede den flot ind

Anden halvleg begyndte, som den første sluttede.

VB spillede godt med, og tidligt faldt den første VB-afslutning, da Mads Greve kørte frem fra sin plads i bagkæde og fik sent et langskud af sted. Det voldte dog ikke FCK-målmanden problemer.

Hjemmeholdet havde i de første 10-15 minutter godt fat i gæsterne, og efter en times tid kom den første alvorlige afslutning, da Wahid Fagirs forsøg blev blokeret.

VB sad på generelt på det, men der er ikke råd til at lave fejl mod FC København. Malte Amundsen smed en skidt aflevering på tværs på egen banehalvdel, og den fangede én af FCK’erne, og efter bolden kom en tur ud omkring højre side, endte den inden foran VB-målet, hvor Makil Wilzcek gjorde det til 2-0.

Det lignede en tidlig afgørelse, men få minutter senere slog Allan Sousa til. Arbnor Mucolli lavede fine ting på venstre kanten, og da bolden endte til slut hos Allan Sousa i feltet, og han hamrede den i mål uden chance for Johnsson i FCK-målet.

Reduceringen sparkede nyt liv i VB-holdet, som søgte udligningen.

Allan Sousa forsøgte sig fra distancen, og indskiftede Luis Henrique, der fik sin første kamp i VB-trøjen, sendte et udmærket spark af sted.

Men efterhånden fik FC København greb om spillet, og VB havde sværere ved at sætte noget sammen, der kunne true gæsternes mål.

Efterhånden som tiden slap op, lignede det et respektabelt nederlag, men i overtiden slog VB til.

Raphael Dwamena tilkæmpede sig et frispark på kanten af straffesparksfeltet, og efter en længere snakken frem og tilbage endte det med en kombination mellem Sousa og Dwamena. Sousa trillede kuglen til Dwamena, som passerede Johnsson til en fortjent udligning.

Det skete et par minutter inde i den forlængede spillede, og de sidste tre minutter forløb uden yderligere scoring – og dermed tog VB et fortjent point.

VB spiller næste gang søndag 4. oktober, når det gælder udekampen mod OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce