Annonce
VB

VB-træner inden sidste test: Stadig pladser på spil

VB-træner Constantin Gâlcă vil se bedre spil i længere perioder, når VB torsdag møder Brabrand. Arkivfoto: Ludwig Dittmann
VB er uden sommerens topscorer Gustaf Nilsson mod Brabrand, da den svenske angriber er syg. Yderligere to er ude med skader, og en prøvespiller har et brud i sin ene hånd.

Vejle: Generalprøve er muligvis en stramning, når Vejle Boldklub torsdag møder Brabrand.

Det er VB’s sidste test inden sæsonpremieren, men træner Constantin Gâlcă tvivler på, at de 11, som begynder kampen mod Brabrand, også er de 11, som ni dage senere indleder sæsonen, når VB ude møder Fremad Amager.

- Andre får også efter Brabrand-kampen chancen for at spille sig på holdet, for det hold, vi bruger i vores første turneringskamp, vælger vi én eller to dage inden kampen, siger Constantin Gâlcă.

Sommerens første fire kampe viste sig som en blandet omgang, og netop manglen på stabilitet er noget, Constantin Gâlcă hæfter sig ved.

- I momenter viser vi, at vi kan spille god fodbold, men det sker i meget korte perioder, siger VB-træneren og fortsætter:

- Vi skal være gode noget længere tid ad gangen.

Annonce

VB's testkampe

Lørdag 29. juni
VB-Silkeborg 1-3

Lørdag 6. juli
VB-Esbjerg 1-0

Onsdag 10. juli
Kolding IF-VB 1-1

Lørdag 13. juli
VB-Flensburg 1-1

Torsdag, 18. juli, 17.30
VB-Brabrand, VB Parken

Sæsonpremieren ligger lørdag 27. juli, når VB ude møder Fremad Amager.

Tester forskellige systemer

Mens der tilsyneladende fortsat er kamp om positionerne, ligger det ifølge Gâlcă fast, at VB i udgangspunktet spiller systemet 4-2-3-1.

Det spillede VB i foråret, da Gâlcă kom til, men i løbet af sommerens testkampe prøvede han lidt forskellige systemer.

- Vi skal være i stand til at spille på flere forskellige måder, så vi i løbet af en kamp kan ændre system, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Samtidig passer systemet udmærket til de spillere, som Constantin Gâlcă i øjeblikket har til rådighed, men det kan også ændre sig.

- Får vi nye spillere ind, som måske har andre forcer end vores nuværende, kan det være, vi ændrer på vores system, siger VB-træneren.

Rumæner ude i tre uger

VB går ind til sommerens sidste testkamp uden en sygdomsramt Gustaf Nilsson.

Den svenske angriber har ellers været godt spillende og er med to scoringer VB’s farligste mand denne sommer.

Desuden er Adam Jakobsen og Wang Zhenao ude på grund af skader, men ellers råder Constantin Gâlcă over en trup fri af skader og kan vælge frit blandt de øvrige.

Dog er et par af prøvespillerne sandsynligvis ikke med. Rumæneren Nicosur Craivu, der kom i slutningen af sidste uge, brækkede forleden hånden og er ude i tre uger. Det er uvist, om Craivu bliver i Vejle og træner videre, når hånden er helet, eller om han drager videre.

Constantin Gâlcă forventer heller ikke, at Nicolaj Madsen spiller. Madsen kom for en uges tid siden retur til Vejle efter en længere fodboldpause, og ifølge Gâlcă er Madsen er fortsat i gang med en opbyggende træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Annonce