Annonce
Vejle Boldklub

VB vandt i Kiel - med en franskmand på en uvant plads og to uvante målscorere

Kevin Yamga spillede på en uvant plads helt i front, da VB vandt over Holstein Kiel, og den opgave slap franskmanden ifølge VB-træner Peter Sørensen udmærket fra. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub hentede en sjælden sejr, da det blev til en gevinst på 2-1 i testkampen mod Holstein Kiel - Kevin Custovic og Christian Gammelgaard scorede VB’s mål.

Kiel: Sejre er gode uanset omstændighederne.

Nogle sejre er selvfølgelig bedre end andre, og den, VB torsdag hentede i Tyskland, rykker ingenting i tabellen, eller sender vejlenserne videre i én eller anden turnering, men den viste, at VB trods alt formår at vinde andre end interne træningskampe.

VB vandt i Kiel 2-1 over Holstein Kiel efter en målløs første halvleg. Med lidt færre end 20 minutter igen bragte indskiftede Kevin Custovic VB foran 1-0, men føringen stod ikke længe, da Holstein Kiel udlignede få minutter senere. Kampen blev afgjort, da ligeledes indskiftede Christian Gammelgaard passerede Holstein Kiels målmand efter en fin pasning fra Adama Fofana.

Annonce

Holstein Kiel, som spiller i den næstbedste tyske række, 2. bundesliga, sad på hovedparten af spillet i første halvleg, men VB kom fint efter det i anden halvleg.

- I lange perioder stod vi kompakt og forsvarede os godt, og prøvede vi to forskellige måder at spille på - én i hver halvleg, sagde VB-træner Peter Sørensen efter kampen.

I første halvleg lå presset lavt, og det betød, at de første 45 minutter foregik med tyskerne klart mest på bolden. Efter pausen gik VB lidt længere frem, og det gjorde godt i forhold til det offensive.

- I anden halvleg fik vi flere gange brudt bolden langt fremme på banen, og det gav en del gode angreb, sagde Peter Sørensen.

Yamga spillede helt i front

VB mistede på transfervinduets sidste åbne dag Wahid Faghir og hentede i stedet Andres Ponce. Ponce var ikke med i Tyskland, da han kom til Vejle i løbet af torsdagen. Det betød, at VB tog af sted uden en central angriber, da Dominic Vinicius fortsat genoptræner.

Peter Sørensen prøvede Kevin Yamga, og VB-træneren var som udgangspunkt tilfreds med det, han så.

- Onsdag talte jeg med Kevin, som nok havde det lidt hårdt, efter han ikke var med i truppen til min første kamp, efter han spillede fast i de foregående, sagde Peter Sørensen.

Træner og spiller talte om hvilken position, som passer Yamga bedst.

- Han spillede tidligere højre back, men jeg mener, vi har andre spillere, som er bedre på den plads, end han er. Han mente selv kant, og jeg foreslog, om han ikke kunne spille angriber, og det gjorde han, sagde Peter Sørensen og fortsatte:

- Han gjorde det godt. Han holdt godt fast i bolden og tog de fysiske dueller.

Annonce

Første start til Drammeh

Mens Kevin Yamga spillede fra start på en ny plads, fik Mouhamadou Drammeh sin første start i VB-tiden.

Den franske midtbanespiller kom i sommerpausen, men blev han straks skadet. Drammeh debuterede i søndags mod FC København, da han spillede anden halvleg, og mod Holstein Kiel fik han 80 minutter.

- Fysisk har han fortsat lidt, han skal gå på, og jeg kunne godt tænke mig, at han skilte sig lidt hurtigere og bedre af med bolden, sagde Peter Sørensen og tilføjede:

- Det kommer nok, når han rammer en bedre form.

Meget af det, Mouhamadou Drammeh foretog sig, så dog ganske fornuftigt ud, og han ligner en spiller, som nok skal blive en gevinst for VB. Også de centrale forsvarsspillere Jerome Opoku og Manjrekar James slap fint fra kampen, selvom sidstnævnte blot spillede en halvleg, da han fik en smule lyskeproblemer.

Desuden stod målmand Alexander Brunst en sikker kamp, og det bliver der brug for, efter VB inden transfervinduets lukning lejede Sten Grytebust hos FC København. Grytebust var dog ikke med i Tyskland, da han er i gang med at ordne det praktiske i forbindelse med flytningen til Vejle. VB manglede også Denis Kolinger, som fik en fridag, og desuden var Viljormur Davidsen, Saeid Ezatolahi, Dimitios Emmanoulidis, og Tobias Haahr Jakobsen ikke med, da de er optaget af landsholdsopgaver.

Holstein Kiel-VB 1-2 (0-0)

Testkamp

Mål: 0-1 Kevin Custovic (70.), 1-1 (73.), 1-2 Christian Gammelgaard (84.).

VB (4-4-1-1): Alexander Brunst - Tobias Mølgaard (Kevin Custovic, 66.), Manjrekar James (Oliver Olsson (46.), Heron Crespo da Silva (Magnus Rasmussen, 80.) - Allan Sousa, Hans Høllsberg (Lundrim Hetemi, 66.), Mouhamadou Drammeh (Adama Fofano, 83.), Brandon Pierrick (Lukas Engel, 60.) - Arbnor Mucolli (Christian Gammelgaard, 60.) - Kevin Yamga.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller kan true Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce