Annonce
Hedensted

Vej er i fare for at skride i å: Lukket for tung trafik

Halvdelen af Ørumvej er blevet afspærret, fordi dele af rabatten er væk. Foto: Michael Svenningsen
Kommunen har valgt at lukke Ørumvej for lastbiltrafik efter rabatten et sted er sunket 40 cm. Der er fare for, at vejen kan kollapse og skride ned i åen. - Det er lidt uoverskueligt nu, fortæller Michael Laursen, afdelingsleder, Natur, Vand & Vej i Hedensted Kommune.
Annonce

Ørum: De store regnmængder får nu konsekvenser for trafikken på Ørumvej mellem Ørum og Daugård.

Kommunen har på en strækning på 20-30 meter spærret halvdelen af vejbanen af og lukket vejen helt for gennemkørende tung trafik.

- For et par uger siden fik vi melding om, at rabatten havde sat sig. Da vi kom derud, viste det sig, at rabatten var sunket 40 cm over en strækning på 20-30 meter. Asfalten hænger nærmest og svæver i luften, forklarer Michael Laursen, der er afdelingsleder i Natur, Vand og Vej i Hedensted Kommune.

Vejen blev delvist spærret af, og man gik i gang med at lave boringer på stedet.

- Det viste sig, at tre til fem meter under vejen er der et brud i en dæmning af sand, som har gjort, at tingene skubber sig. Der er fare for, at vandet kan trække hele vejen med sig ud og ned i Ørum Å. Den risiko kan blive forværret, hvis der kører lastbiler på strækningen, fortæller Michael Laursen, der endnu ikke har et endeligt bud på årsagen til miseren.

- Selvfølgelig spiller den senere tids megen regn en rolle. Desuden er vores teori, som vi ikke har fået bekræftet, at der ligger et stort reservoir af vand på den anden side af vejen, og at vand derfra er begyndt at trænge ud gennem skråningen og derved skubber tingene.

Lastbiler må derfor køre ad Bråskovvej, mens almindelige personbiler godt kan passere strækningen, som bliver reguleret af lyssignal.

Hvordan vejen skal udbedres skal først til at undersøges nu.

- Der er lidt uoverskueligt nu, men vi får et bud i løbet af et par uger på, hvad vi kan gøre, men vi frygter, at det er ret alvorligt, siger Michael Laursen.

Rabatten langs Ørumvej er over 20-30 meter simpelthen sunket med op til 40 cm. Nu frygter kommunen, at underlaget under vejen bliver yderligere eroderet, så vejen risikerer at blive helt ødelagt. Foto: Michael Svenningsen
På den ene side af vejen er en skrænt, der fører ned til Ørum Å. Kommunen frygter, at vejen simpelthen glider ned ad skråningen. Foto: Michael Svenningsen
Tung trafik er blevet forbudt på Ørumvej mellem Ørum og Daugård. Foto: Michael Svenningsen
I øjeblikket undersøger rådgivere, hvordan man får stabiliseret Ørumvej, så dele af vejbanen ikke skrider ud. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce