Annonce
Vejle

Vejarbejde satte en kæmpe prop i morgentrafikken

En lukket vejbane i sydgående retning på Fredericiavej gav tirsdag morgen lange køer i morgentrafikken gennem Vejle by. Arkivfoto
Et kort stykke med afspærring af en vejbane gav tirsdag morgen kø for trafikanter på både motorvej og Fredericiavej i Vejle.

Vejle: Normalt er det uheld på Vejlefjordbroen, der giver køer i morgen- og eftermiddagstrafikken på Vejlefjordbroen. Men tirsdag morgen var det et vejarbejde på Fredericiavej i sydgående retning, der satte en prop i trafikafviklingen.

Vejarbejdet spærrede det ene af hovedvejens to spor, og dermed skulle bilisterne flette ind til bare én vognbane i sydlig retning på en kort strækning forbi den nye politiskole i Vinding.

Allerede fra omkring klokken syv var det galt på stedet, og frem til klokken godt otte måtte morgentrafikanterne ned i sneglefart for at passere stedet.

Samtidig oplevede mange morgentrafikanter på vej mod industrikvartererne i Vinding og videre sydpå, at de ikke kunne komme videre, selvom de havde grønt lys i lysreguleringen ved motorvejen. Det skyldtes, at strømmen af lastbiler og personvogne, der var kommet op ad motorvejs-afkørslerne, blokerede begge vognbaner og blev ved at køre frem, selvom de derved kom til at spærre krydset for den øvrige trafik.

Fredericiavej er en statsvej og dermed under Vejdirektoratets ansvarsområde. Herfra oplyser man, at der er givet tilladelse til "vedligeholdelse af græsrabatten" på strækningen fra motorvejsafkørslen i nordgående retning før Vejlefjordbroen og frem til Soldalen. Det er altså strækningen forbi den nye politiskole, der er berørt af arbejdet.

Der er givet tilladelse til vejarbejdet frem til fredag 5. juli, men hvis entreprenørens folk bliver færdige før fristen, pilles afspærringen selvfølgelig ned tidligere. Ifølge Vejdirektoratet skal vejarbejdet foregå uden for myldretiden, men det er uklart om den lukkede vejbane også skal åbnes, når der ikke arbejdes på stedet.

Afspærringen berører i øvrigt også cykelstien, og cyklister ledes på strækningen ud på den afspærrede vejbane, inden de ledes ind på cykelstien lige før lysreguleringen ved Soldalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce