Annonce
Billund

Vejdirektoratet: Motorvej bør gå øst om Billund

En kommende motorvej fra Haderslev via Billund til Give bør gå øst om Billund. Sådan lyder Vejdirektoratets indstilling til politikerne i Folketinget. Arkivfoto: Mette Mørk
Det vil give den største trafikmæssige gevinst, hvis en kommende midtjysk motorvej går øst om Billund. Derfor anbefaler Vejdirektoratet denne linjeføring.

Billund: Hvis det står til Vejdirektoratet, vil en eventuel kommende motorvej fra Haderslev via Billund til Give komme til at gå øst om Billund.

Vejdirektoratet har tirsdag offentliggjort sin endelige indstilling til Folketinget, og her er anbefalingen ganske klar:

"Vejdirektoratet indstiller på baggrund af den gennemførte VVM-undersøgelse og den efterfølgende offentlige høring, at der arbejdes videre med en linjeføring øst om Billund og vest om Vandel med tilslutning til E45, Sønderjyske Motorvej, ved enten Christiansfeld eller ved Haderslev," skriver Vejdirektoratet i sin indstilling.

Annonce

Årsagen til denne anbefaling skal findes i, at en ny motorvej vil tiltrække mere trafik - og dermed i højere grad aflaste den østjyske motorvej - hvis den kommer til at løbe så østligt som muligt. Således vurderer Vejdirektoratet, at de samlede gevinster for trafikanterne vil være mellem 9 og 30 procent større ved at lade motorvejen gå øst om Billund frem for vest om byen.

Indstilling: Vælg linjeføring

Det er nu op til Folketinget at træffe en beslutning om, hvorvidt den nye motorvej overhovedet skal bygges. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har tidligere i avisens spalter udtrykt sig lunkent om projektet, som ikke står øverst på hans prioriteringsliste.

Ved at anbefale en linjeføring øst om Billund har Vejdirektoratet ikke lyttet til Billund Kommunes ønske. Kommunen har i sit høringssvar anbefalet en linjeføring vest om Billund, da det efter et flertal i byrådets mening vil være til størst gavn for Billund Kommune.


Vejdirektoratet indstiller på baggrund af den gennemførte VVM-undersøgelse og den efterfølgende offentlige høring, at der arbejdes videre med en linjeføring øst om Billund og vest om Vandel.

Fra Vejdirektoratets indstilling


På et enkelt område er den lokale bøn dog blevet hørt: Borgmester Ib Kristensen (V) har kraftigt opfordret Folketinget til at træffe en hurtig beslutning om en eventuel linjeføring, så færrest mulige borgere behøver blive holdt på pinebænken. Den opfordring bakker Vejdirektoratet nu op om.

"Vejdirektoratet indstiller desuden, at der træffes et valg mellem de fremlagte forslag, uanset om vejprojektet skal gennemføres i den umiddelbare fremtid eller længere ude i fremtiden, således at det vil være muligt for ministeren at anvende vejlovens bestemmelser om fremrykket ekspropriation for ejendomme på den valgte linjeføring," lyder det i indstillingen.

Vejdirektoratets indstilling kan læses i sin fulde længde på dette link: Indstilling til motorvej.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Indbrudstyv på spil i Engsøparken

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce