Annonce
Vejle

Vejkamp på Nørremarken: Grundet-borgere peger på alternativ mulighed

Borgere i Grundet har et forslag til, hvordan man kan sørge for at sende trafik uden kvarteret ved Kløvertoften. Arkivfoto: Yilmaz Polat
En kombination af Store Grundet Allé og ny vej øst for villakvarter vil sende trafik uden om kvarteret ved Kløvertoften.
Annonce

Vejle: Flyt vejforbindelsen nogle 100 meter mod øst.

Sådan lyder opfordringen fra Søren Vittarp - tidligere formand for grundejerne omkring Kløvertoften ved Store Grundet.

Allerede for halvandet år siden sendte foreningen en skitse til politikerne og embedsmænd, hvor de viste, hvordan man kunne forbinde Store Grundet Allé med Norgesvej i stedet for at føre trafikken ned gennem kvarteret ved Kløvertoften:

- Ruten er kun få hundrede meter længere og kan laves uden gene for nogen borgere. Samtidigt ligger den mere centralt i forhold til centrum for det nye område. En total win-win løsning, argumenterer Søren Vittarp.

Jeg har ikke noget imod at opgive mine ideer, hvis jeg får den rette argumentation. I dette tilfælde er det dog grænsende til det arrogante slet ikke at svare eller ville lytte til enkelte beboere eller lokalrådet.

Søren Vittarp, beboer på Kløvertoften

Annonce

Økonomiudvalg udsatte vejbeslutning

I dag skal politikerne i teknisk udvalg beslutte, om der skal sættes gang i arbejdet med en ny lokalplan for området. Planen læner sig op af den helhedsplan, der i september blev vedtaget af økonomiudvalget.

Vejforbindelsen er en del af helhedsplanen - men i på mødet i september udsatte økonomiudvalget den endelige beslutning om vejforbindelsen. Den skulle afvente det endelige planlægningsarbejde.

Det er det arbejde, der nu er på vej efter, at ejerne af grunden og udvikler har bedt om at få sat gang i lokalplanarbejdet. Og på forhånd er beboerne i området meget opmærksomme på, at det er nu, der skal protesteres, hvis de vil undgå den direkte forbindelse mellem det kommende boligområde og det nuværende kvarter.

Tirsdag overrækkes 476 protestunderskrifter til formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), og samtidigt presser blandt andet Søren Vittarp på for at få en reaktion på det alternative forslag til vejforbindelse:

- Det er halvandet år siden, vi sendte forslaget til økonomiudvalget og teknisk udvalg. Vi har aldrig fået svar eller mulighed for at diskutere, om dette kunne være et alternativ, lyder det fra Søren Vittarp.

Annonce

Formand: For tæt på Viborgvej

Hjulpet lidt på vej kan formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen, godt huske forslaget, der i sin tid blev fremlagt som en alternativ busvej:

- Men efter min vurdering vil vejen komme for tæt på Viborgvej til, at den rigtig har nogen mening, siger udvalgsformanden.

Beboerne efterlyser dialog og svar på deres henvendelser. Hvorfor har I ikke reageret?

- Jeg mener, at der har været dialog. Der har været flere møder.

De har også inviteret jer på besigtigelse i området. Har du været forbi?

- Nej. Men vi kan tage derop, hvis vi vurderer det er nødvendigt. Det vi skal beslutte i dag er jo blot en igangsætning af lokalplanarbejdet - længere er vi ikke, siger udvalgsformanden.

På dette Krak-kort har beboerne skitseret, hvordan man kunne anlægge en alternativ vej (den røde) i stedet for den blå linje, der vil sende trafik ned forbi villakvarteret via Grundet Tværvej. På grunden lige syd for herregården Store Grundet er der planer om at placere en daginstitution.
Annonce

Bussluse en mulighed

Gerda Haastrup Jørgensen vurderer, at en bussluse kunne være en løsning. Men hun mener, at beboernes frygt for meget gennemkørende trafik skal vejes op mod hensynet til blandt andet nem adgang til skolerne i området og Nørremarkscentret:

- Det bliver noget af det, vi skal drøfte, siger udvalgsformanden.

Ifølge oplægget til lokalplan skal hovedadgangsvejen til området forbindes med Viborgvej. Men beboerne frygter, at alt for mange bilister vil vælge "genvejen" gennem deres kvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce