Annonce
Erhverv

Vejle-ansat i Kina: Dagligdagen vender tilbage - vi sender vores masker til Italien

Jesper Svendsen nåede at fejre det kinesiske nytår, inden myndighederne lukkede landet ned i kampen mod corona-smitte. Privatfoto
Ammeraal Beltech Modulars fabrik i Kina har været lukket ned i ugevis på grund af coronavirus, men nu har fabrikken netop færdiggjort sin første ordre, fortæller Jesper Svendsen.
Annonce

Vejle/Qingdao: Mens Danmark først nu for alvor begynder at mærke konsekvenserne af corona-epidemien, er dagligdagen ved at vende tilbage i Kina.

Det fortæller Jesper Svendsen, der siden nytår har været udstationeret i millionbyen Qingdao for sin arbejdsgiver, vejlensiske Ammeraal Beltech Modular.

Avisen talte med Jesper Svendsen i midten af februar, hvor han kunne berette om et land, der var tæt på fuldstændigt lukket ned.

Da havde han i ugevis været i karantæne på et stort hotel midt i Qingdao som én af fem gæster på det store hotel, der har plads til 900 gæster.

- Det begynder at åbne op igen nu. Restauranterne er stadig lukkede, men der er et par bagere i nabolaget, som er åbnet igen. For to dage siden fik jeg en kop kaffe på en cafe, og da slog det mig, at det er halvanden måned siden, jeg sidst kunne det.

- Det var en lækker fornemmelse, og det mindede mig om, at man skal huske at sætte pris på de der små ting, vi tager for givet, siger Jesper Svendsen.

Han er i Kina for at sikre, at Ammeraal Beltechs nye fabrik kommer godt i gang med at producere samlebånd til det kinesiske og asiatiske marked.

Vi har omkring 100 ansigtsmasker her på fabrikken, som vi ikke har brug for. Dem sender vi til kollegerne i Italien, hvor det ikke er til at opdrive ansigtsmasker.

Jesper Svendsen

Den opgave blev forpurret af udbruddet af corona-virus i Kina, og først tirsdag i denne uge blev den første ordre fra den nye fabrik meldt færdig.

- Vi har været lukket ned længe, så det er lidt af en milepæl for os at kunne sende den første ordre afsted, fortæller Jesper Svendsen.

Som følge af de kinesiske myndigheders strenge karantæne-regler i landet er det først for nylig, at de kinesiske ansatte har kunnet møde op på fabrikken.

- Produktionen er i gang. Vi er slet ikke oppe på fuld kapacitet, men flere og flere får lov at komme ud af karantæne og møde op på arbejde. Det er også nødvendigt, for der er stor efterspørgsel efter, at vi og andre har været lukket ned så længe, fortæller Jesper Svendsen.

Kina har meldt ud, at antallet af nye tilfælde af smittede er faldende, og Ammeraal Beltechs fabrik i Qingdao har besluttet at hjælpe de italienske kolleger på fabrikken i Bologna, der lige nu er værre ramt.

- Vi har omkring 1000 ansigtsmasker her på fabrikken, som vi ikke har brug for. Dem sender vi til kollegerne i Italien, hvor det ikke er til at opdrive ansigtsmasker, fortæller Jesper Svendsen.

Han skulle have været hjemme i Danmark på besøg til april, men den rejse er foreløbig udskudt.

- Jeg havde billet til et fly den 4. april, men det er netop blevet aflyst, fortæller Jesper Svendsen.

Kineserne bruger cykler overalt, men på grund af karantæne står cyklerne ubrugte hen. Foto: Jesper Svendsen

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

En bydel i karantæne. Sådan ser det ud, når de enkelte bydele lukkes ned og sættes i karantæne. Foto: Jesper Svendsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce