Annonce
Kultur

Vejle Bibliotek vil hjælpe studerende med opgaver

Studiecafé på biblioteket skal støtte studerende op til mundlige og skriftlige eksamener. PR-foto
Studiecafé på biblioteket skal støtte studerende op til mundlige og skriftlige eksamener.
Annonce

Vejle: Nu åbner Vejle Bibliotek en studiecafé, hvor studerende på alle niveauer kan få tip til gode kilder til deres eksamener og afgangsprøver.

- Vi ser jo, at mange arbejder med deres studier på biblioteket, og i udlånet besvarer vi mange spørgsmål fra studerende fra folkeskolen til universiteterne. Det har inspireret os til at prøve at samle og styrke vejledningen i en studiecafé, siger bibliotekar Theis Hambo Sand, i en pressemeddelelse.

Han har selv bibliotekarstudiet i frisk erindring, og han ved både, hvilke krav studierne stiller til troværdige kilder, og hvor store mængder af information, de studerende skal finde vej i.

- Vi har via biblioteket jo også adgang til mange digitale kilder og for eksempel opslagsværker, hvor man kan justere niveauet efter alder, erfaring og studie, siger Theis Hambo Sand.

Annonce

Et tilbud for alle

Bibliotekaren betoner, at der kommer studiecafeer på tidspunkter, hvor man ved, at der kommer større opgaver i gymnasierne og på Campus. Det understreges samtidig, at tilbuddet er for alle fra folkeskoler og op og fra videbegærlige børn til voksne.

- Vi har også erfaring i basal studieteknik og for eksempel, hvordan du automatisk får udarbejdet kildelister, siger Theis Hambo Sand, som forsikrer, at biblioteket kan lidt mere end søgemaskiner som google og digitale leksika som Wikipedia.

Studiecafé i Digizonen på Vejle Bibliotek finder sted første gang torsdag 12. december klokken 15 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce