Annonce
Vejle

Vejle, Billund og Kolding søsætter nyt turistsamarbejde

Kongernes Jelling har senest været i det store søgelys i forbindelse med lanceringen af konsolspillet Valhalla fra spilgiganten Ubisoft i Assassin’s Creed-serien. Kongernes Jelling er en af de lokaliteter, som Destination Trekantområdet vil slå på tromme for. Foto: Mette Mørk
Destination Trekantområdet skal få flere turister og store sportevents til de tre kommuner.
Annonce

Billund: I takt med, at landegrænserne har været lukket i på grund af corona-pandemien, har danskerne i stor stil søgt ud i naturen.

Netop den tendens bliver en af indsatsområderne for Destination Trekantområdet, der er et nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle, som formelt så dagens lys ved en stiftende generalforsamling i Spinderihallerne mandag i sidste uge.

- Områdets naturoplevelser har oplevet en vældig tilstrømning i 2020, og den tendens ventes at fortsætte. Det er derfor vigtigt for den nye destination at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. Lige fra fjord til hede. Vandring og især cykling vil være vigtige områder at samarbejde omkring, fortæller Morten Damgaard Nielsen.

Ud over at være erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune er han også konstitueret chef for Destination Trekantområdet, indtil der er fundet og ansat en destinationschef.

Annonce

Koster 1,3 mio for Vejle

Den nye destinationschef, der forventes at være på plads i begyndelsen af foråret 2021, bliver leder af et kontor med fem-seks ansatte foruden projektmedarbejdere, hvis ansættelse kan finansieres gennem forskellige udviklingsprojekter.

De tre kommuner, der i forvejen samarbejder på turisme-området med markedsføring af området som Europas bedste børnefamiliedestination centreret omkring Legoland Billund Resort, er fælles om finansieringen af det nye samarbejde.


Det er vigtigt for den nye destination at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. Lige fra fjord til hede. Vandring og især cykling vil være vigtige områder at samarbejde omkring

Morten Damgaard Nielsen, konstitueret destinationschef


Den samlede årlige finansiering lyder på 4,7 millioner kroner om året fordelt med to millioner kroner fra Kolding, 1,4 millioner kroner fra Billund og 1,3 millioner kroner fra Vejle.

Ud over at trække flere turister til Trekantområdet og til områdets såkaldte fyrtårnsoplevelser som Unesco Verdensarv-stederne i Jelling og Christiansfeld er det ambitionen at tiltrække flere store kongresser, konferencer og sportevents.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce