Annonce
Vejle

Vejle-blogger skriver kogebog om hverdagsmad

Ugeavisen Vejles gæsteklummeskribent, Anne-Kathrine Schelde, kan nu føje titlen som kogebogsforfatter til sit CV. Vejlenseren har nemlig udgivet sin debutbog, Maden i mit liv. Foto: Flemming Larsen
Anne-Kathrine Scheldes debutbog har simret i et års tid. Nu er bogen til alle os madelskende amatørkokke på gaden.

Vejle: Serveres der tallerkenanrettet mad i det hyggelige byhus på Ribe Landevej?

Det spørgsmål kommer vi tilbage til. For efter at have simret med projektet i et års tid føjer madbloggeren Anne-Kathrine Schelde nu titlen "kogebogsforfatter" til sit CV. Vejlenseren har nemlig udgivet sin debutbog, "Maden i mit liv".

I forvejen vil mange kende Anne-Kathrine Scheldes blog, Madenimitliv.dk, der er en af de største mad- og livsstilsblogs i Danmark.

- Jeg har i dag 60.000 følgere på de sociale medier. Jeg tror, det skyldes, at min passion for helt almindelig hverdagsmad henvender sig til et bredt publikum. Fra studerende over det unge par, der lige er flyttet sammen, og børnefamilier til den enlige og det ældre par, der gerne vil prøve noget andet end yndlingsretterne, siger Anne-Kathrine Schelde.

- Det vigtigste for mig, er, at det er retter, alle kan finde ud af at lave, siger Anne-Kathrine Schelde.

Den unge kvinde har dog ikke noget imod at opdrage lidt på sine følgere på de sociale medier og forhåbentlig også læsere af hendes nye bog.

- Jeg vil gerne have brugerne til at benytte råvarerne i sæsonen. Det gør jeg selv, fordi råvarerne her er både billigst og især bedst, kommer det snusfornuftigt fra bloggeren og kogebogsforfatteren.

Madenimitliv.dk har i dag 11 millioner sidevisninger om året.

Annonce
Foto fra "Maden i mit liv".

Finder inspiration mange steder

Anne-Kathrine Schelde finder inspiration til sine mange opskrifter ved at læse andres kogebøger, på nettet og på kæresten og hendes mange rejser ud i verden.

- Det er dog vigtigt for mig, at jeg kan se mig selv, mine tanker og idéer i min blog. Og at det bliver ved med at være en hverdagsblog med hverdagsmad til helt almindelige mennesker, siger Anne-Kathrine Schelde, der ser forlagets opfordring til bogen som et stort skulderklap.

Skulderklappet kommer fra Muusmann Forlag, der gennem en periode havde haft den lokale madblogger i kikkerten.

- Jeg anmeldte en af deres kogebøger på min blog, og så tror jeg, forlagsdirektøren begyndte at følge bloggen. Da Ugeavisen Vejle så bragte en artikel med mig, hvor jeg udtalte, at jeg drømte om at skrive en kogebog, blev jeg kontaktet af forlaget, der havde læst artiklen og gerne ville lave en kogebog med mig, fortæller Anne-Kathrine Schelde.

Nem pg smuk mad

Vejlenserens første kogebog har som bloggen også fokus på hverdagsmad, men med nye opskrifter, der ikke før har været udgivet på bloggen. Det er kort sagt nem og lækker hverdagsmad til helt almindelige mennesker, men det er også smukke retter, der med stor succes kan serveres for gæster.

- Her er plads til alle uanset økonomi, tid og evner i køkkenet - det er let og ligetil, forklarer Anne-Kathrine Schelde. Bogen indeholder 55 nye opskrifter, så der er masser af inspiration at hente. Der eropskrifter på snacks, salater og lette retter samt klassiske aftenmåltider, mormormad på den nemme måde, bagværk og desserter.

- Det skal være nemt, lækkert og med lettilgængelige råvarer. En bog med helt almindelig hverdagsmad, som kan give inspiration til nogle nye livretter for dem, som ofte får det samme at spise uge efter uge. Så håber jeg, at nogen vil finde det interessant at få mig hjem på deres boghylde i stedet for bare at have mig på computeren, siger hun.

Og nej, der bliver ikke serveret tallerkenanrettet mad hjemme hos Morten og Anne-Kathrine.

- Men der simrer altid nogle potter og pander med gode ting på komfuret. Jeg er altid i gang med nye, spændende opskrifter. Så det er mig, der laver mad hjemme hos os. Vi kan til gengæld ikke sætte tænderne i retterne, før de er blevet fotograferet, siger Anne-Kathrine Schelde.

Foto fra "Maden i mit liv".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Sognehus lukker - midlertidigt

Annonce