Annonce
Erhverv

Vejle-bygning fik intelligent varme-pris

De godt 130 konference-deltagere indtog frokosten på Resilience Houses karakteristiske trappe. Foto: Green Tech Center

Resilience House lagde hus til konference og blev belønnet med pris for bygningens intelligente køle- og varmesystem.

Vejle: Der var pris til Resilience House i Dandy Business Park, da Green Tech Center torsdag i samarbejde med Insero og Vejle Kommune holdt Resilience Konference i bygningen, der fungerer som illustrations- og uddannelsescenter for resiliente byløsninger.

Prisen, #decarbuilding, fra European Heatpump Association blev overrakt til borgmester Jens Ejner Christensen (V), som valgte at lade prisen blive stående i den vindende bygning fremfor at tage den med til rådhuset. Resilience House vandt prisen for bygningens intelligente varme- og kølesystem.

Omkring 130 erhvervsfolk, der arbejder med fremtidens byløsninger deltog i konferencen, der blandt andet bød på oplæg af tidligere minister og EU-kommissær Connie Hedegaard, der slog til lyd for, at det skal kunne betale sig at tænke grønt og langsigtet.

- Det skal koste at sløse med ressourcerne, mens der skal være en gevinst i at arbejde for fremtiden, lød det blandt andet fra den tidligere top-politiker.

Dagens anden hovedtaler var fremtidsforsker Preben Mejer, som fortalte, at han ser it som et vigtigt værktøj til at nå de energi- og klima-mål, som skal til for at få en bæredygtig fremtid.

- Hvis vi skal have held med at accelerere tingene i det tempo, vi har brug for, skal vi have smurt et lag it ud over det hele, lød det fra Preben Mejer.

Efter taler og oplæg i Resilience House drog de omkring 130 konference-deltagere ud på ekskursioner i Vejle, hvor de blandt andet så på byens nye sluse, den nye supercykelsti, Bylaboratoriets 3D-studie og Fjordbyen.

Konferencen var delt op i en teoretisk del med taler og oplæg og en mere praktisk del, hvor deltagerne tog ud i Vejle og kiggede på resiliente byløsninger. Foto: Green Tech Center
Prisen som resilience House modtog fra European Heatpump Association. Foto: Green Tech Center
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce