Annonce
Vejle

Vejle drømmer om at sende vikinger til Kina

Danmark med Jellingsten, Den Lille Havfrue og Solvognen er allerede en del af udstillingen i temaparken Andersen Paradise - men direktør Tony Who har større planer, der involverer Jelling. Privatfoto

En kommunal delegation fra Vejle besøgte en H.C. Andersen-eventyrpark i Shanghai - nu håber vejlenserne på at samarbejde om et vikingetema, der skal markedsføre Vejle og Jelling.

Annonce

Shanghai: Tænk kinesisk - og du tænker automatisk stort.

Derfor kan der være store perspektiver for Vejle og Jelling i det samarbejde, der måske tegner sig om en vikingeudstilling i Shanghais nyeste temapark - Andersen Paradise.

Parken er inspireret af eventyrene af den mest kendte dansker blandt kinesere - eventyrforfatteren H.C. Andersen. Med eventyr som Nattergalen og Kejserens Nye Klæder rammer han tilsyneladende den kinesiske folkesjæl.

De kinesere, der kender Danmark, har et godt indtryk af et pænt og rent land med et lykkeligt folk og en 1000-årig historie.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle
Annonce

Kinesiske turister

Med det udgangspunkt åbnede der sidste år en 80.000 kvadratmeter store eventyrpark i det centrale Shanghai. Og det er her, direktøren Tony Who har planer om at tilføje et vikingetema:

- I sommer var han i Jelling. Her mødtes vi med ham. Nu besøgte vi ham så i eventyrparken i forbindelse med rejsen til Kina, fortæller Vejles erhvervs- og turismechef, Morten Damgaard, der for nylig var i Kina sammen med borgmester Jens Ejner Christensen (V) og erhvervspolitisk konsulent Marina Christensen.

Samtalerne med Tony Who har drejet sig om, hvordan Vejle-området kan inspirere til en udstilling om danske vikinger - og måske på et senere tidspunkt til en hel temapark. Det har Odense allerede gjort i forbindelse med Andersen Paradise:

- Vi har lovet at hjælpe. Mit håb er selvfølgelig, at vi på den måde kan skærpe kinesernes interesse for at rejse til Danmark og Vejle/Jelling-området for at se blandt andet Jellingstenen i virkeligheden, siger Morten Damgaard.

Annonce

Copyright til Jellingsten

Netop Jellingstenen var i fokus under samtalerne. Direktør Who ville gerne vide, om han kunne bruge stenen kommercielt:

- Vi fortalte ham, at den var så gammel, at der ikke var copyright. Det blev han faktisk lidt skuffet over. Han kunne godt tænke sig at sikre sig rettighederne, fortæller Morten Damgaard.

Ifølge erhvervs- og turismechefen er det en stor spiller, kommunen har kontakt til. Lidt i skala med det britiske forlystelsesimperium Merlin Group, der blandt andet har Legoland på repertoiret:

- Der er planlagt 57 projekter, og de 16 er allerede under opførelse - blandt andet et kæmpemæssigt vandland. Og de har også kig på Europa, siger Morten Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce