Annonce
Vejle

Vejle-dreng har succes i tysk tv-serie

Claes Bang (til venstre) spiller Dr. Tobias Olsen, der er læge-kollega til Dr. Max Walther, spillet af Marc Oliver Schulze, i den tyske tv-serie Sibel & Max, som sendes på ZDF kl. 19.25 om lørdagen. Foto: ZDF
Vejle - Vejle-drengen Claes Bang har skiftet Anna Pihl og motorcyklen ud med en karriere i den tyske tv-industri.

I aften kl. 19.25 sendes andet afsnit af tv-serien "Sibel & Max" på ZDF. Her spiller Claes Bang lægen Dr. Tobias Olsen på en privatklinik i Hamburg, hvor serien tager udgangspunkt.

Den 47-årige skuespiller har de seneste par år haft stor succes i Tyskland.

- Jeg har haft 80 procent af mit arbejde i Tyskland det seneste halvandet år, og jeg har stort set ikke lavet noget herhjemme siden Broen, fortæller Claes Bang til vafo.dk.

Han har haft travlt i det tyske med en spillefilm, der får premiere til oktober, to tv-film og denne tv-serie. Og det er ikke det sidste, han foretager sig i Tyskland.

- Beslutningen om at lave en to'er er endnu ikke taget. Men det sker inden for den næste måned, siger han.

Claes Bang bor til daglig i København, men har i løbet af sin karriere opholdt sig i for eksempel Aarhus og Aalborg i længere perioder i forbindelse med teater-job. Derfor er han vant til at opholde sig væk fra bopælen i månedsvis.
Claes Bang på trappen foran sit gamle gymnasium i Vejle, Rødkilde. Arkivfoto: Michael Svenningsen
- Jeg overvejer da også, om jeg skal flytte til Tyskland. Denne tv-serie er optaget i Hamborg, som er en dejlig by. Men jeg vil helst være i Berlin, hvor jeg har lavet de fleste andre ting, fortæller han.

Serien er på 12 afsnit. Første afsnit blev sendt sidste lørdag, det kan ses her sammen med aftenens afsnit, hvis man ikke gider vente.

Claes Bang og resten af holdet bag serien kom godt fra start, idet 3,43 mio. seere ifølge Hamburger Abendblatt havde stillet ind på ZDF sidste lørdag aften. Det svarer ifølge avisen til 12,4 procent af alle tv-seere den aften.

Claes Bang er vokset op i Vejle, hvor han er student fra Rødkilde Gymnasium. Han er i 1996 uddannet fra Statens Teaterskole i København, hvor han i dag bor.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce