Annonce
Erhverv

Vejle-elever mistede lærepladser i BR-konkurs - nu har de fundet nye

Elever i BR og Toys'R'Us i Vejle har fundet nye lærepladser efter konkursen i Top-Toy-koncernen, der ejede de to legetøjskæder. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Over 80 procent af elever fra konkursramte BR og Toys'R'Us har fundet nye lærepladser, oplyser fagforbund. I Vejle stod to elever uden læreplads.

Vejle: Da Top-Toy-koncernen, der ejede legetøjskæderne Fætter BR og Toys 'R' Us, i december gik konkurs, stod 53 butikselever pludselig uden læreplads, men forleden kunne fagforbundet HK fortælle, at over 80 procent af de berørte elever i dag har fundet en ny læreplads.

I Vejle blev to elever berørt af konkursen og de er i dag begge blevet ansat i andre virksomheder, hvor de kan færdiggøre deres uddannelser.

Det oplyser faglig konsulent i HK Syd, Aino Berit Schriver.

- Det har været stor interesse for eleverne fra BR og heldigvis er de fleste nu kommet videre. Det gælder også de to unge mennesker fra BR i Vejle, fortæller Aino Berit Schriver.

De to elever har ikke selv ønsket at fortælle om, hvordan de oplevede konkursen i deres læreplads eller hvor de efterfølgende er kommet i lære.

Ifølge HK Handel blev "mange" af de 53 elever selv kontaktet af andre virksomheder i detailbranchen og tilbudt en ny læreplads, da nyheden om konkursen kom ud.

Umiddelbart efter konkursen i Top-Toy tilbød HK eleverne at få lavet en lille videofilm, som efterfølgende blev lagt på fagforbundets Facebook-side for på den måde at komme i kontakt med potentielle nye læresteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce