Annonce
Vejle

Vejle endte som hot-spot

Annonce

To ting vil vi især huske denne uge for. Torsdag eftermiddag kom nyheden om, at Vejle nu havde sneget sig over det tal, der afgør om du er et corona-hot-spot eller ej.

Det var ikke én enkelt begivenhed, der udløste "alarmen", men smittetilfælde flere steder. Det er klart, at det får indflydelse på vores dagligdag, og enkelte arrangementer er allerede aflyst.

I mange familier har man stadig konfirmationer, der skal afvikles. Og det synes jeg personligt, at man skal gøre. Det samme gælder familie-fester. Selvfølgelig med øje på, at man gør det forsvarligt.

Vi skal alle huske nogle af de gode regler, vi fik indprentet i foråret, som vi - hånden på hjertet - nok alle har glemt en lille smule.

Ugens anden store historie var selvfølgelig, at man fik lavet et budgetforlig, der blev så bredt som det kunne, nemlig med alle byråds-partierne bag. Det vidner om godt politisk håndværk.

Men nu til ugens anbefalinger.

Da corona-alarmen lød

Den test, som Rødkilde Gymnasium, foretager, foregår ved at prikke et lille hul i elevernes finger, hvorefter en bloddråbe testes for antistoffer for covid-19.

Torsdag eftermiddag ændrede Vejle status. Tallene for corona viste, at vi nu skulle betragtes som et corona-hot-spot. På blandt andet Rødkilde Gymnasium laver man en test på alle elever, der viser om de har antistoffer i blodet. Se mere her.

Corona i Vejle

Aflysninger

Budgettet kom i hus

En hal hos Affald Genbrug skal formentlig bruges som ny badmintonhal ved DGI. Foto: Mette Mørk

Det lykkedes at finde et bredt forlig i Vejle. Det indebærer blandt andet et løft på skoleområdet, hvor der er sat et meget stort ekstra beløb af.

Læs mere her.

Mange nye "beboere" i fjorden

Åle yngel sat ud i fjorden. Foto: Mette Mørk

Vejle Fjord fik for nylig tilført en masse nyt liv. Der blev nemlig sluppet tusinder af unge ål ud i vandet.

Læs om projektet her.

Så lykkedes det!

Så er der atter vand i DGI Husets 50 meter bassin, som har været lukket på grund af en utæthed og et boblende gangareal. Foto: DGI Huset Vejle

Endelig kunne man atter komme i vandet i DGI Huset. Efter måneders lukning er der nu vand i bassinet, og der er lavet nye gang-overflader.

Læs mere her.

Herretøj på markant hjørne

Jesper Berthu Petersen åbner herrertøjsbutik overfor Vejle Musikteater. Foto: Mette Mørk

En af ugens topscorere læsemæssigt på vores site, vafo.dk, var historien om den nye herretøjs-forretning, der åbner på et markant hjørne i midtbyen.

Skæg åbner ny butik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce