Annonce
Vejle

Vejle er millimeter fra en ny svømmehal

Sådan forestiller arkitektfirmaet Rum sig, at det nye vandland Lagunen kan komme til at se ud, når det står færdigt ved DGI Huset Vejle om tre til fire år. Illustration fra kommunens oplæg
Annonce
VEJLE - Endnu mangler det allersidste formelle ja - men det er en kendsgerning, at Vejle får ny svømmehal.

Mandag aften sagde repræsentanter for samtlige byrådets 10 partier og lister ja til at bruge 76 millioner kroner på at omdanne den nuværende svømmehal til et vandland samtidigt med, at der bygges et helt nyt 50 meter bassin på området bag den nuværende hal ved DGI Huset.

I går blev dette ja gentaget, da svømmehalsprojektet var på byrådets dagsorden. Nu mangler blot den endelige vedtagelse af kommunens budget ved andenbehandlingen den 30. september.

Som nævnt bevilger lokalpolitikerene 76 millioner kroner til formålet. Men den forcromede model, som byrådet har valgt, koster godt 85 millioner kroner.
Annonce

Håber på millioner

De sidste knap ni millioner håber byrådet at hente hos Lokale- og Anlægsfonden, der typisk støtter projekter, der går lidt ud over det sædvanlige.

- Jeg har en god fornemmelse i forhold til fonden, siger kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen.

Kommer pengene og går alt som planlagt, formoder han, at vejlenserne og byens gæster kan boltre sig i den ombyggede hal seneste i 2019. For at svømmehallen skal lukke i så kort tid som muligt, er det planen at bygge det nye bassin først. Når det står klar, kan håndværkerne så rykke ind og bygge den nuværende svømmehal om til vandlandet Lagunen med blandt andet udspringsbassin og stort varmtvandsområde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce