Annonce
Vejle

Vejle er nu officielt corona-hotspot: Kommunens øverste chefer mødes for at iværksætte corona-beredskab

Vejle Kommune er nu røget op over statens "bekymringsgrænse". Det sker, når antallet af nye corona-smittede passerer 20 per 100.000 indbyggere pr. uge. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at antallet af coronasmittede i Vejle Kommune er steget op over bekymringsgrænsen på 20.
Annonce

Vejle: Vejle Kommunes sundhedschef, Diana Krogstrup, har netop trykket på corona-alarmknappen.

- Jeg har netop konstateret, at Vejle Kommune er røget over bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Vi havde jo nok frygtet, at det ville gå den vej, fordi smittetallet har været stigende de seneste dage. Jeg indkalder nu det kommunale sundhedsberedskab, og så sætter vi gang i de dele af vores corona-handleplan, som vi skønner giver bedst mening, fortæller Diana Krogstrup torsdag eftermiddag.

Sundhedschefen tilføjer, at det er for tidligt, at sige, om der eksempelvis bliver tale om nedlukning af institutioner og skoler, hjemsendelse af ansatte, lokale forsamlingforbud eller andre tiltag.

- Det afhænger meget af, om vi kan finde ud af, om der er specielle hotspots i Vejle Kommune, eller om smitten er spredt over flere steder. Andre kommuner har jo eksempelvis oplevet opblussen af corona begrænset til en enkelt institution, og så er det selvfølgelig letterede at målrette diverse foranstaltninger, end hvis smitten er mere diffus, forklarer Diana Krogstrup.

Sundhedsberedskabet, som nu straks træder sammen, består af de kommunale chefer. Diana Krogstrup venter desuden på en henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som sammen med Statens Serum Institut kan hjælpe kommunen med at udpege eventuelle lokale smitte-hotspots, så kommunen kan målrette de tiltag, der nu snarest vil blive indført.

Både Novaskolen, Kirstine Seligmanns Skole og Rosborg Gymnasium & HF har i denne uge hjemsendt klasser og lærere, fordi elever på skolerne var testet positive.

Statens Serum Institut opdaterede klokken 14 de officielle smittetal for hele landet, og opgørelsen viser, at Vejle Kommune nu ligger på en såkaldt incidens på 22,6. Til sammenligning ligger nabokommunerne Fredericia og Horsens på henholdsvis 7,8 og 13,2.

Tallet henviser som ovenfår beskrevet til, hvor mange smittede der er konstateret i forhold til kommunens indbyggertal og giver dermed et fingerpeg om, hvor tæt smitten forekommer iblandt borgerne. I reelle tal, er der stadig kun få vejlensere, som har fået corona. I forhold til torsdag i sidste uge, er 26 vejlensere således blevet konstateret ramt af covid-19.

Siden pandemien brød ud har Vejle Kommune samlet konstateret 157 bekræftede coronasmittede. Kommunen har i alt 115.748 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce