Annonce
Vejle

Vejle får en ny fabrik til 335 millioner kroner: Nu går spaden i jorden

AGA's markedsdirektør Ole Kronborg er klar til at tage første spadestik til AGA's nye luftgasfabrik til 335 millioner kroner her på grunden uden for Vejle. Foto: Michael Tungelund

AGA's 335 millioner kroner dyre luftgasfabrik opføres på en 25.000 kvadratmeter stor grund på Nimvej.

Annonce

Vejle: Torsdag i denne uge bliver det første spadestik til AGA's nye luftgasfabrik til 335 millioner kroner taget. Med den nye fabrik, der opføres på en 25.000 kvadratmeter stor grund på Nimvej nordøst for Vejle, tredobler fabrikken sin produktionskapacitet.

En årelang konstant vækst er baggrunden for, at AGA's nuværende produktionsanlæg i København er blevet for småt til at honorere den stigende efterspørgsel:

- Stadigt flere danske virksomheder vælger AGA, og vi har alene de seneste 10 år øget vores markedsandel med cirka 10 procent til cirka 40 procent i dag. Derfor tredobler vi nu vores produktionskapacitet for fortsat at kunne servicere både nuværende og kommende kunder optimalt, fortæller Ole Kronborg, markedsdirektør i AGA A/S.

AGA


  • AGA A/S er et selskab i The Linde Group, et globalt gasselskab, som med 60.000 medarbejdere i mere end 100 lande er en af verdens absolut førende leverandører af industrielle og medicinske gasser.
  • Virksomheden beskæftiger 120 medarbejdere i Danmark.
  • Råstoffet på AGA's nye luftgasfabrik er helt almindelig, livgivende luft, som alle levende væsener indånder.
  • AGA renser og nedkøler luften til omkring minus 200 grader, hvor blandt andet gasserne ilt og kvælstof ændrer form til væsker, der kan destilleres fra hinanden. De indgår så i AGA's industrigasser og specialgasser med afgørende betydning for det moderne samfund og utallige anvendelsesmuligheder som for eksempel: Frysning og køling af fødevarer, ilt til patienterne på hospitalerne, lægemiddelproduktion, elektronikproduktion, ilt til stålindustrien, rensning af spildevand og forurenede grunde samt svejsning og skæring i industrien.
Annonce

Glad borgmester

Det nye produktionsanlæg skaber fem nye arbejdspladser samtidig med, at mellem 20 og 25 chauffører bliver tilknyttet den nye fabrik-

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), glæder sig "overordentligt meget" til, at AGA kommer til kommunen:

- Jeg ser frem til de nye arbejdspladser - og jo ikke kun på AGA, for det vil også kaste nye job og ordrer af sig til de lokale virksomheder, som fremover skal servicere AGA. Derudover får vi selvfølgelig også øgede indtægter over virksomhedsskatten, siger Jens Ejner Christensen.

Med det nye produktionsanlæg styrker AGA samtidig forsyningssikkerheden for kunderne.

- Det er afgørende for vores kunder, at de har sikkerhed for, at de løbende får leveret den gasforsyning, der er nødvendig for deres produktion. Med vores nye fabrik og tredoblingen af produktionskapaciteten kan vi tilbyde vores kunder en enestående tryghed. Samtidig nyder de godt af, at vi som en del af The Linde Group, der er verdens største gasselskab, har en stærk forsyningskæde, som er med til at sikre, at vi altid leverer, fortæller Ole Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce