Annonce
Vejle

Vejle får en vinbar, der har åbent fredag ved fyraftenstid

Havnens Vin & Tobakshus har tidligere benyttet gården bag butikken i Havnegade til et årligt gårdmarked. Nu skal gården indrettes til vinbar, der er åben i sommerhalvåret. Privatfoto
Havnens Vin & Tobakhus har fået alkoholbevilling og åbner vinbar i gården. I første omgang hver fredag ved fyraftenstid.

Vejle: Vejle får en ny vinbar, men dens omgivelser vil være velkendte for mange vinglade vejlensere.

Det er Havnens Vin & Tobakshus, som nu udvider aktiviteterne med en udendørs vinbar, der skal indrettes i gården bag ejendommen i Havnegade.

Her har den velassorterede butik hvert efterår holdt gårdmarked, hvor gæsterne bliver budt på smagsprøver fra forskellige leverandører.

Men nu har indehaver Hektor Rasmussen og hans kone Christine Bischoff, der arbejder i butikken, besluttet at indrette en egentlig vinbar i gården.

Annonce

Bevilling halvt år undervejs

-  Vi har hidtil kun haft mulighed for at servere smagsprøver for vores kunder, men nu har vi søgt og fået alkoholbevilling, så vi kan sælge et glas vin, en specialøl eller et glas spiritus, som kunderne kan nyde i gården, fortæller Christine Bischoff.

Parret har benyttet corona-perioden til at tænke nye aktiviteter ind i butikken, og håbet var, at bevillingen kom i hus i efteråret. Men den har ladet vente på sig.


Vi har hidtil kun haft mulighed for at servere smagsprøver for vores kunder, men nu har vi søgt og fået alkoholbevilling.

Christine Bischoff, medejer af Havnens Vin & Tobakshus


- Det har taget et halvt år at få bevillingen, og så snart vejret tillader det, og restriktionerne er knap så skrappe som i dag, åbner vi vinbaren, fortæller Christine Bischoff.

Annonce

Udvider hvis der er behov

Hun forventer dog ikke at skænke de første glas til vinbarens gæster før til maj.

- Vi går og tænker lidt over, hvordan vinbaren skal indrettes. Det skal være hyggeligt, så vi sætter lidt varmeblæsere op og skaber lidt havemiljø, hvor man kan slænge sig i en sofa. Det skal være et sted, hvor man kan tage sine ansatte med hen fredag eftermiddag og ønske  hinanden god weekend over et glas vin eller en øl, fortæller vinhandleren.

Planen er derfor, at vinbaren i første omgang holder åbent hver fredag eftermiddag fra klokken 15, men er efterspørgslen til mere, er parret klar til at udvide åbningstiderne.

Der er god plads i gården bag Havnens Vin & Tobakshus, hvor gæster kan sidde i tørvejr i den store carport, som kan inddrages til vinbar. Privatfoto

Regn er ikke et problem, da gården rummer en stor overdækket carport, som gæsterne kan sidde i.

- Det skal være sådan, at kunderne køber deres drikkevarer inde i butikken, og så sætter de sig ud i gården. Vi har dør direkte fra butikken om til gården, hvor vi får plads til 25 siddende gæster eller 50 stående, fortæller Christine Bischoff, som sammen med en ansat vil stå for betjeningen af vinbarens kunder.

Annonce

Stigende salg under corona

Vinbutikken har hidtil benyttet vinkælderen og et bagvedliggende lokale i gården til private smagninger, firmaevents og andre arrangementer. Det fortsætter, men nu kan gårdmiljøet også inddrages til husets forskellige aktiviteter, og coronakrisen har de ikke mærket på omsætningen hos Havnens Vin & Tobakshus. Tværtimod.

- Sidste år ender noget over det forventede, for vi har haft et år med stigende salg i forhold til tidligere. Det er især online-handlen, der er eksploderet, og særligt salget af cigarer og humidorer, som er kasser til at opbevare cigarer for at sikre den korrekte fugtighed, fortæller Christine Bischoff og tilføjer:

- Vi har tydeligt kunnet mærke folks lyst til at forkæle sig selv og andre. Både med et godt glas vin, en aften-dram og gaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce