Annonce
Vejle

Vejle får endnu et fitnesscenter - og det er allerede snigåbnet

IGym og de to ansatte Lars Gade Christensen og Anna Nguyen lægger vægt på hygge og socialt samvær, og kæden satser på at skille sig ud fra byens øvrige centre med et koncept med intelligente træningsmaskiner til cirkeltræning. Foto: Yilmaz Polat

IGyms syvende fitnesscenter er åbnet i Babysams tidligere lokaler på Solgave Allé, hvor man træner i intelligente maskiner, der indstiller sig efter den enkelte.

Vejle: I al stilfærdighed har Vejle fået endnu et fitnesscenter.

I lørdags slog den blot etårige træningskæde iGym dørene op i de nybyggede lokaler på bagsiden af Solkilde Centret over for Bilka. Det var her, Babysam havde lokaler, inden Ballegaard Gruppen genopførte centret i en ny udgave for godt to år siden.

IGym har sat sig på et 500 kvadratmeter stort lejemål, hvor de første medlemmer har indtaget maskiner og vægte, og her en uge efter åbningen er der stadig enkelte håndværkere tilbage i centret.

- Vi tog beslutningen om at åbne centret i starten af december, så det er gået stærkt med at få lokalet klar. I går blev de to omklædningsrum med brusere færdige, og de mangler nu kun at få infrarøde saunaer og skabe installeret. I dag får vi sat et stort skilt op på facaden, så vi er stort set færdige, fortæller Lars Gade Christensen.

Vi tog beslutningen om at åbne centret i starten af december, så det er gået stærkt med at få lokalet klar.

Lars Gade Christensen, franchisetager, iGym Vejle
Indehaverne af iGym-kæden ejer de første centre, men udvider nu kæden med et franchise-koncept, og Lars Gade Christensen er derfor både centerleder og franchisetager i det nyåbnede center på bagsiden af Solkilde Centret ved Bilka i Vejle. Foto: Yilmaz Polat

Tredje åbning i Trekantområdet

Han er centerleder og franchisetager i iGyms syvende center. Kæden åbnede senest i Horsens midt i december og i Kolding i slutningen af december, mens Fredericia huser kædens første center, der åbnede 2. december for godt et år siden.

Kæden er ejet af tre kvinder, Sascha Bjerregaard fra Taulov, Lotte Veirup fra Esbjerg og Marianne Stavid Olsen fra Kolding. De har ambitioner om at åbne endnu flere iGyms, og efter Vejle er landets store byer kædens næste mål.

I Vejle kan man hurtigt nævne de 10 første fitnesscentre. Alligevel er Lars Gade Christensen ikke i tvivl om, at der er plads til endnu et træningscenter i byen.

- Vi skiller os ud fra de andre centre, fordi vi har intelligente maskiner, der indstiller sig efter den person, der sætter sig i dem. Medlemmerne logger på maskinen med et armbånd, og så indstiller den sædehøjden og låser start- og slutpositionen, så maskinen sikrer, at du træner korrekt. Dermed bliver det en personlig træner, og alle maskiner er udstyret med en skærm, hvor du følger anvisningerne, fortæller Lars Gade Christensen.

Tager 32 minutter

Det er et nyt koncept, der er udviklet i Tyskland, og det har et indbygget pointsystem, som skal virke motiverende og er bundet op på en app, medlemmerne kan hente til deres mobiltelefon.

De nye maskiner bruges til cirkeltræning, og centret rummer to cirkler med hver 10 træningsmaskiner, samtidig med at der er også er et frivægtsområde og konditionsmaskiner med skærme med for eksempel Netflix eller virtuelle løbemiljøer.

- Du træner 60 sekunder på hver maskine i cirklen, og tager du to runder, er træningen overstået på 32 minutter. I løbet af den tid har du trænet hele kroppen, for vi har en maskine for hver muskelgruppe, fortæller den 29-årige franchisetager, der bor i Fredericia.

Han har med få afbrydelser været en del af miljøet gennem cirka 10 år og er ligesom sin ene ansatte, Anna Nguyen fra Vejle, uddannet kostvejleder og personlig træner.

- Centret er bemandet fra klokken 8 til 19 på hverdage og lidt mindre i weekenden. Men medlemmerne kan selv lukke sig ind alle dage fra klokken 5 til 23, fortæller Lars Gade Christensen.

Plads til 1000 medlemmer

Et medlemskab koster 269 kroner per måned, mens studerende og pensionister slipper 40 kroner billigere, og centerlederen er ikke i tvivl om, at iGym Vejle når loftet på højest 1000 medlemmer inden årets udgang.

- Vi ved fra de andre byer, at centret har været efterspurgt i Vejle, og vi ligger godt her med gode parkeringsforhold og med Bredballe i baghaven. Men vi henvender os til hele byen, fortæller han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce