Annonce
Erhverv

Vejle-firma sørger for at gæsterne kan hænge i baren på Smukfest

Knud Gades røde kranbiler har haft travlt med at transportere barer, boder og andet udstyr til festivalpladsen i bøgeskoven ved Skanderborg. Når Smukfest er ovre søndag, rykker firmaet tilbage i skoven, og skal alt køres retur til Smukfest depoter i og omkring Skanderborg. Foto: Knud Gade A/S

Knud Gade A/S bruger syv uger på at levere barer, boder og meget andet materiel til årets Smukfest og har blot seks dage til at transportere det hele væk igen i næste uge.

Annonce

Vejle/Skanderborg: Musikken brager løs under bøgetræerne i Skanderborg, mens 13.000 frivillige knokler for at få det hele til at glide.

Mens aktiviteterne på årets Smukfest kulminerer i disse dage, holder festivalens største transportør helt fri, mens musikken spiller.

Det er Vejle-firmaet Knud Gade A/S, der for sjette år i træk har hovedansvaret for at transportere alle barer, inventar til det store backstageområde, kilometervis af hegn og et væld af andet festivaludstyr frem og tilbage mellem Smukfests forskellige depoter i og omkring Skanderborg og festivalpladsen.

Stort set alt - bortset fra scenerne og de mange toiletter - har været oppe at vende på et lad fra Knud Gade, inden det er taget i brug i denne uge.

Det, vi er syv uger om at levere, har vi seks dage til at fjerne igen. Derfor kører ni til 10 kranbiler pendulfart mellem pladsen og depoterne fra søndag middag.

Martin Gade, direktør hos Knud Gade A/S
Annonce

Seks dage til at fjerne alt

- Vi er hovedentreprenør i forhold til at flytte al grej til festivalpladsen og køre det tilbage igen, når festivalen er slut på søndag. I syv uger op til festivalen har vi fast en mand, en stor 175 tonsmeter lastvognskran - der kan nå 45 meter ud - med en anhænger kørende deroppe. De første to-tre uger har vi en anden til at køre al hegn ud, og i andre perioder har vi tre-fire kranbiler deroppe, fortæller Martin Gade, der er direktør og indehaver af firmaet sammen med sin fætter Morten Gade.

Mens firmaet har forholdsvis god tid til leveringen, er det en helt anden sag, når festivalen er slut og Knud Gade A/S rykker ind på pladsen søndag over middag.

- Det, vi er syv uger om at levere, har vi seks dage til at fjerne igen. Derfor kører ni til 10 kranbiler pendulfart mellem pladsen og depoterne, og folkene ved godt, at det bliver nogle lange dage i næste uge, fortæller Martin Gade.

Annonce

Hører intet resten af året

Årsagen er, at Smukfest skal levere en fuldstændig støvsuget skov tilbage til Skanderborg Kommune to uger efter festivalen. Så når alt udstyr er fjernet efter en uge, kan fejemaskiner og frivillige rykke ind for at fjerne al barkflis, cigaretskodder og diverse affald fra det store areal.

- Det er godt, så dem der har lyst til at gå eller cykle en tur i skoven, ikke bliver generet af, at der lige har været en musikfestival, siger direktøren.

Selvom Smukfest er fast arbejde for en til flere ansatte og kranbiler gennem sammenlagt otte uger, er festivalen langt fra en af kranselskabets største kunder. Knud Gade A/S omsatte sidste år for cirka 43 millioner kroner, og løser også opgaver med at lægge køreplader ud for Jelling Festival, Grøn Koncert og Skive Festival.

- Smukfest ligger en god omsætning hos os, og det er en sjov opgave. Det er fedt at være med til at sætte en festival op, men det ikke en storkunde, for opgaven er så komprimeret. Vi giver den fuld gas i halvanden måned, men resten af året hører vi ikke fra dem, fortæller Martin Gade.

Annonce

Alt fra pavilloner til studenter

Eventbranchen fylder dog mere og mere hos selskabet, men det er først og fremmest byggebranchen, som selskabet kører for.

Vejle-firmaet fragter byggematerialer fra A til B, hejser det op på tage og facader, for det er især kranopgaver, som Vejle-firmaet har udstyret og ekspertisen til.

Det gælder lige fra transport af pavilloner, containere til sommerhuse og både, mens firmaet også er den lokale vognmand, der kører med sand, skærver, affald og sågar studenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce