Annonce
Erhverv

Vejle-firma skal sørge for boliger over hele landet: Container Living indgår kontrakt om 2000 ungdomsboliger

Sådan så det ud, da de første containere blev løftet på plads i Kanalbyen i Fredericia i marts 2018. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle-virksomheden Container Living, der har opført otte containerboliger i Fredericia, har netop underskrevet en aftale med en interesseforening. Der skal blandt andet opføres 200 ungdomsboliger i København.

Vejle: Vejle-firmaet Container Living kan se frem til at få mange logerende i fremtiden. Virksomheden har netop underskrevet kontrakt med Interesseforeningen/TJM Forsikring om at levere 2000 ungdomsboliger - i containere - over hele landet.

Det oplyser Interesseforeningen/TJM Forsikring i en pressemeddelelse.

Kontrakten glæder ledelsen i Container Living, som har opført en række container-boliger i Kanalbyen i Fredericia som et forsøgsprojekt. Det er dette eksperiment, der nu er så langt, at det kan bredes ud.

- Vores containerarkitektur er som skabt til det gode, urbane ungdomsliv. Container Livings koncept sikrer både gode boliger, men også gode fællesskaber og trivsel, siger Brian Gade, der er direktør i Container Living, i pressemeddelelsen.

TJM Byen ser spændende ud, og byen skriger efter flere studieboliger, der er til at betale.

Jonas Bjørn Jensen (S), politisk ordfører i Københavns Borgerrepræsentation

Husleje under 5000 kr.

Første skridt er 200 ungdomsboliger i København, der skal stå klar til studiestart i 2020.

De unge vil kunne se frem til at flytte ind i TJM Byen i København i ny, rå og bæredygtig containerarkitektur. I TJM Byen venter en fuldt udstyret 30 kvadratmeter container-lejlighed med eget bad og køkken. Huslejen bliver under 5000 kroner om måneden.

Den endelige placering mangler fortsat at falde i hak, men der forhandles i øjeblikket om flere mulige grunde. Opskrivning til boligerne forventes at begynde i foråret 2020.

København har i årevis manglet studieboliger til unge under uddannelse, og derfor er 200 boliger et skridt på vejen.

- TJM Byen ser spændende ud, og byen skriger efter flere studieboliger, der er til at betale, siger Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation.

Annonce

Første etape

De 200 boliger er første etape. Visionen er at ende ud i 2000 nye billige ungdomsboliger i hele Danmark.

- Interesseforeningen vil gerne investere i unge menneskers fremtid. Med dette projekt sikrer vi, at flere unge kan få en god start på voksenlivet. Der er en kolossal mangel på boliger til unge. Boliger som almindelige mennesker kan betale. Jeg er overbevist om, at TJM Byen bliver et projekt, som mange vil få glæde af i de kommende år. Dermed er TJM Byen et projekt helt i Interesseforeningen og TJM Forsikrings ånd, siger Henrik Horup, der er formand for Interesseforeningen.

Interesseforeningen ejer TJM Forsikring, som er en selvstændig del af Tryg-familien. Bag Interesseforeningen står en række faglige organisationer. TJM Forsikring har siden stiftelsen i 1936 opbygget en formue, som har været investeret passivt.

Interesseforeningen har nu besluttet, at der skal investeres aktivt i billige ungdomsboliger, så en del af formuen kan gøre direkte gavn og nytte for foreningens små 150.000 forsikringstagere og deres børn.

Boligerne er 30 kvadratmeter og har eget bad og køkken. Illustration: Container Living
I Kanalbyen i Fredericia bliver containerne både brugt som boliger og til erhvervslokaler. Blandt andet holder Home, der står for salget af lejlighederne i boligprojektet Promenaden, til i en af containerne. Foto: Container Living
I maj besøgte avisen Monjasa-eleverne Jin Yang fra Singapore og græsk-cypriotiske Constandinos Papaminas, som bor i hver sin containerbolig i Kanalbyen. Boligerne er sammenbyggede fragtcontainere, som indvendigt er blevet indrettet til lækre boliger med altan, køkken og bad. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce