Annonce
Erhverv

Vejle-firma vil levere lækkerier lige til døren

Jeanette og Lars Haahr i pakkeriet på Industrivej i Bredballe. House of Denmarks produkter kan nu købes via Foodie Friends, et koncept, hvor man får en kasse leveret direkte til døren. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle-virksomhed står bag det nye koncept Foodie Friends, hvor du hver måned modtager en kasse med varer, der indeholder alt fra sunde snacks til chips og chokolade.

Vejle: Begrebet "foodie" har vundet indpas i det danske sprog.

Foodies nyder at spise, lave og tale om mad, og føler du dig som en del af dette fællesskab, vil du formentlig se frem til at stifte bekendtskab med et nyt projekt fra Vejle-virksomheden House of Denmark.

Projektet har fået navnet Foodie Friends. Kort fortalt modtager du hver måned en kasse med forskellige produkter, som en gourmet sætter pris på.

Ordet gourmet er nok lidt misbrugt og diffust. Indholdet i kassen fra Foodie Friends henvender sig bredt, men leverandøren vil holde sig til raffinerede varer, der smager godt - uden snobberi.

Nødder, lakrids, kiks, chokolade, chips, olivenolie, pasta, vin. For blot at nævne lidt af indholdet.

Mange forskellige produkter

Hos Foodie Friends kan man bestille tre forskellige kasser med varer: Familiekassen, Delekassen og Forkælelseskassen. Dem vender vi tilbage til.

House of Denmark holder til på Industrivej i Vejle, hvor de mange produkter bliver pakket. Fabrikken fylder 3000 kvadratmeter og en udvidelse på 1000 kvadratmeter er på vej. Virksomheden ejes og ledes af ægteparret Jeanette og Lars Haahr.

På fabrikken i Vejle bliver mange af House of Denmarks varer pakket. Foto: Lars Saugbjerg

Der er 20 ansatte, seks af dem står i pakkeriet. Grossistvirksomheden importerer en række kendte mærker, men sælger også produkter under eget logoet. På hylderne ligger der  lakridspiber, frugtstænger, nødder, sundt slik og meget andet.

I alt op mod 300 forskellige produkter.

Kunderne tæller de store dagligvarekæder lige som for eksempel Bilka, Fakta, Netto, Aldi og Lidl.

Produkter, som dagligvarekæderne markedsfører som egne mærker - de såkaldte private label produkter - udgør også en del af virksomhedens omsætning.

Butikken på Strandvejen

I 2018 etablerede House of Denmark en forretning på Strandvejen 63A i Bredballe. Gourmet Outlet, hedder butikken, og det er faktisk den, der er skyld i, at virksomheden nu har etableret Foodie Friends.

- I vores butik på Strandvejen har vi ofte kunder, der siger: Bare vi havde sådan en butik i vores by. Det er kunder, som kommer langvejs fra. Så nu prøver vi at bringe butikken hjem til dem - gennem en kasse fyldt med vores lækkerier, fortæller Lars Haahr.

I butikken føres alle House of Denmarks produkter.

- Og vores produkter er så "toppet op" med blandt andet øl, vin, spiritus og sodavand. Varer, som kan være et restparti - eller som vi blot har købt stort ind. Vi får mange positive kommentarer, og de er med til at få os til at tro på, at vi kan nå ud til endnu flere, siger indehaveren.

Food Friends vil bringe butikken ud til kunder i hele landet - i tre forskellige kasser.

De tre kasser

Når man har abonnement hos Food Friends - uden binding - modtager man hver måned en kasse med varer. Du kan vælge Familiekassen, der indeholder produkter til alle, men med fokus på børn op til 7-8 år. Delekasse, der passer bedre til familier med større børn. Og Forkælelseskassen, hvori der er samlet varer, som passer til weekendhygge for voksne.

De tre kasser fra Foodie Friends har forskelligt indhold. Foto: Lars Saugbjerg

Kassernes indhold, der bliver beskrevet i et vedlagt brev, bliver hele tiden udskiftet, så der er forskel på månederne. Det er ikke muligt selv at bestemme indholdet.

- Alle kasser rummer vores egne produkter, men det kan også være vores importerede varer. Vi bestræber os i øvrigt på at have et stort fokus på miljørigtig emballage; FSC-certificeret pap og genanvendeligt folie, siger Lars Haahr.

Målsætning

Det har været en forholdsvis lang proces at køre Food Friends i stilling.

- Vi har haft et testpanel, hvor udvalgte familier/par har deltaget. Omkring 20 familier eller par fordelt over hele landet. Dem har vi gennem flere måneder sendt kasser ud til, og deres tilbagemeldinger har vi brugt til at optimere og tilpasse kasserne, siger Jeanette Haahr.

- Det er vigtigt for os, at kunderne føler, at produkterne har den værdi, de betaler for, mindst, tilføjer Lars Haahr.

Virksomhedens målsætning er klar:

- Vi vil sælge 20.000 kasser om måneden inden for to år. Vi har faciliteter til pakningen, og har mulighed for at præstere gode kostpriser, som vi kan give videre til kunden, fastslår Lars Haahr.

Foodie Friends

  • Foodie Friends ejes af House of Denmark, som blev etableret i 2002. Virksomheden har til huse på Industrivej i Bredballe. På Strandvejen 63A ligger firmaets butik "Gourmet Outlet".
  • House of Denmark leverer produkter til en lang række dagligvarebutikker i Danmark, Norden og flere europæiske lande.
  • Foodie Friends er en abonnementsordning, hvor man for 199 kroner om måneden modtager en kasse med House of Foods produkter. Man kan vælge imellem tre forskellige kasser.
  • Kasserne kan blandt andet indeholde nødder, kiks, lakrids, vingummi, frugtstænger, chokolade, chips, müslibarer, olivenolie og vin.
  • Bestilling via hjemmesiden www.foodiefriends.company
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten