Annonce
Vejle

Vejle går sammen med DBU: Fodbold er vejen til velfærd

Vejle Kommune har netop godkendt en velfærdsalliance med DBU, der skal få flere ud og være mere aktive. Aftalen rækker fem år frem. Foto: Lasse Hyldager/Vejle Kommune
Fodbold skal være en vej til velfærd. Det er tanken bag en ny fem år lang alliance mellem Vejle og DBU. Flere grupper skal lokkes ud og være mere aktive.
Annonce

Vejle: Fodbold kan noget. Det vil Vejle Kommune bruge som redskab til at skabe øget velfærd. Derfor har kultur- og idrætsudvalget netop besluttet at indgå en fem år lang aftale med eksperterne på fodbold her til lands - Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Vi vil gerne lade kulturen løfte sociale opgaver og arbejde for øget bevægelse. Vi skal simpelthen have flere ud og være mere aktive. Ideen er udsprunget af fodboldskolen i sommer på Nørremarken. Der kom vi til at tale med DBU om denne mulighed, og jeg vil gerne rose DBU for at gå ind i et socialt partnerskab, siger udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Prisen er cirka 190.000 kroner årligt i de fem år.

Annonce

Fodbold sætter gang i ting

Det overordnede mål med velfærdsalliancen er at sørge for, at der udvikles og igangsættes fodboldindsatser, der kan medvirke til at løfte traditionelle kommunale opgaver, og det skal ske i tæt samarbejde med lokale fodboldklubber.

For at nå målet er udpeget en række "håndtag":

Sundhed ved fremme af bevægelse.

Samarbejde om parasport.

Tilbud til unge på bosteder.

Klubudvikling med aktivitet til små børn.

En social indsats, der kaldes skills camp, som er en uddannelse for rollemodeller og hjælpetrænere i socialt udsatte boligområder.

En pigeindsats i et Disney-univers og Pigeraketten, hvor man arbejder på at få piger til at spille fodbold.

Et klubudviklingsforløb efter behov.


Vi vil gerne lade kulturen løfte sociale opgaver og arbejde for øget bevægelse. Vi skal simpelthen have flere ud og være mere aktive.

Dan Arnløv Jørgensen, (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


Annonce

Landskampe i Vejle

En del af pakken er forskellige begivenheder og aktiviteter, hvor nogle af deltagerne er fra eliten af fodboldspillere, blandt andet:

En kvinde A-venskabslandskamp.

Et værtskab til Vejle Kommune for afviklingen af en officiel UEFA fire-nationers-turnering for u-landsholdet, hvis DBU får værtskabet.

Tre ungdoms-landskampe og et DBU-repræsentantskabsmøde.

DBU vil i forbindelse med landskampe og events prioritere overnatning på hoteller i kommunen.

DBU har lignende velfærdsalliancer med 33 andre kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce