Annonce
Vejle

Vejle-gymnasium genåbner snart for fuld kraft: Rosborg-rektor jubler

Rosborg Gymnasium og HF åbner fra onsdag 27. maj. gradvist op for sine 1. og. 2.g'ere og den yngste HF-årgang. 35 klasser skal tilbage i klasseværelserne efter at have haft hjemmeundervisning i to måneder under coronakrisen. Arkivfoto: Torben Glyum
Hos Rosborg Gymnasium er rektor Hanne Hautop lykkelig for, at 1. og 2.g'erne og yngste HF-årgang kan vende tilbage i klasseværelserne fra onsdag 27. maj. Motivationen hos flere hjemsendte elever har nemlig ramt lavpunktet. Men genåbningen bliver gradvis, da ikke alle elever vender tilbage samtidigt.

Vejle: Hos Rosborg Gymnasium og HF har rektor Hanne Hautop fået noget at smile af, selvom coronakrisen ikke er slut.

1. og 2.g'erne samt yngste HF-årgang kan nemlig vende tilbage til klasseværelserne fra onsdag 27. maj, eftersom regeringen og folketingets partier sent onsdag aften udvidede genåbningens fase to, som blandt andet betyder, at flere uddannelses- samt kulturinstitutioner kan genåbne.

- Vi er superglade for, at resten af vores elever kan vende tilbage. Vi kan mærke, at flere og flere af vores hjemsendte elever mister motivation i forhold til skolearbejdet og fremtiden. Så det er utrolig vigtigt, at vi snart kan se dem alle igen, siger rektor Hanne Hautop.

Den lave motivation kan konkret aflæses i deltagelsen i den virtuelle undervisning, hvor flere og flere 1. og 2.g’ere og HF-eleverne holder sig ude af systemet.

- Under coronanedlukningen har vi kunnet se, at flere af vores elever med tiden er stoppet med at logge ind på modulerne til den virtuelle undervisning og derfor ikke får lavet opgaverne. 100 procent deltog i den virtuelle undervisning i begyndelsen, dengang det var nyt og spændende. Vi har også ringet rundt til samtlige elever, hvor det var tydeligt at høre, at motivationen har ramt lavpunktet, siger Hanne Hautop.

Annonce
Under coronanedlukningen har vi kunnet se, at flere af vores elever med tiden er stoppet med at logge ind på modulerne til den virtuelle undervisning og derfor ikke får lavet opgaverne. 100 procent deltog i den virtuelle undervisning i begyndelsen, dengang det var nyt og spændende. Vi har også ringet rundt til samtlige elever, hvor det var tydeligt at høre, at motivationen har ramt lavpunktet.

Hanne Hautop

Gradvis genåbning

At alle 1. og 2.g’ere og HF-eleverne vender tilbage, er ensbetydende med, at hele 35 klasser rykker ind på skolen. Men indrykningen sker dog ikke samtidigt.

- Da vi er en forholdsvis stor skole, byder vi ikke alle elever ind på én gang. Vi separerer i stedet alle 35 klasser i tre dele og lader dem komme i skole henholdsvis onsdag, torsdag og fredag i uge 21. Vi foretog også en gradvis genåbning på samme måde, da de ældste årgange vendte tilbage efter påske, og det fungerer bedst på den måde, fortæller Hanne Hautop.

Fra uge 22 genåbner Rosborg Gymnasium og HF på fuldt tryk, hvor alle elever igen kan møde fysisk op på skolen og gense deres klassekammerater.

Avisen talte i midten af maj med rektor på Rødkilde Gymnasium, Kristine Kortnum, og her argumenterede hun for, at det ville være sundhedsmæssigt forsvarligt at lukke de yngste årgange ind bare én dag om ugen under genåbningens fase to.

Derfor er hun ganske godt tilfreds med den nyeste udvidelse af fase to.

- Vi er naturligvis meget glade og kan nu fokusere på at give vores 1. og 2.g'ere en god afslutning på skoleåret samt at gøre vores 3.g'ere studenter på en god og mindeværdig måde, fortæller Kristine Kortnum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce