Annonce
Vejle

Vejle har fået en ny genbrugsbutik: Velkommen til Genbrugt i Vestergade

Genbrugskonsulent Sarah Schytte Hassing river gerne i tøjstativerne, når der skal nyt i garderoben. KFUM's Sociale Arbejde har netop åbnet "Genbrugt" i Vestergade i Vejle. Foto: Lars Saugbjerg
KFUM's Sociale Arbejde har overtaget Mission Afrika Genbrugs butik i Vestergade. Forretningen hedder nu "Genbrugt" og er en del af et nyt koncept.

Vejle: Når du handler i Vejles nye genbrugsforretning i Vestergade, er du ikke blot med til at hjælpe mennesker i udsatte livssituationer - du lader også genbrugstanken få endnu større fodfæste.

Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag "Genbrugt". Organisationen har overtaget lokalerne, hvor Mission Afrika tidligere drev genbrugsbutik. I forretningen finder du primært tøj, men også bøger, service, nips og lidt elektronik.

- Genbrug er jo en strømning i tiden, og vi forsøger med vores nye forretning i Vejle at skabe en lys, lækker, stilren og imødekommende butik, hvor folk finder et stort udvalg, fortæller genbrugskonsulent i KFUM's Sociale Arbejde Sarah Schytte Hassing.

"Genbrugt" i Vestergade er butik nummer to.

- Den første åbnede vi i Fredericia. Vi har mange genbrugsbutikker, men de er ikke organiseret på samme måde som butikkerne i Fredericia og Vejle, fortæller Sarah Schytte Hassing.

Mange af organisationens genbrugsbutikker er bundet op på lokale projekter. For eksempel laver forretningen i Kolding penge til det lokale folkekøkken.

- "Genbrugt" vil derimod lave frie midler til hovedorganisationen. I øvrigt ligger Café Parasollen lidt nede ad gaden - vi er i samme familie, og derfor var det oplagt at blive nabo til dem, forklarer konsulenten.

Det er planen, at KFUM's Sociale Arbejde vil åbne omkring 10 nye butikker i løbet af de næste fire år. Alle skal have det samme look og bære navnet Genbrugt.

KFUM's Sociale Arbejde

  • KFUM’s Sociale Arbejde er en NGO, som arbejder på folkekirkelig grund med afsæt i et kristent menneskesyn.
  • Organisationen møder mennesker i øjenhøjde og betragter det enkelte menneske som ubetinget værdifuldt. KFUM's Sociale Arbejdes formål er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer.
  • KFUM's Sociale Arbejde blev grundlagt som selvstændig organisation i 1918 og fusionerede i 2014 med Ungdommens Vel under navnet KFUM's Sociale Arbejde.

Kilde: KFUM's Sociale Arbejde

Frivillige hænder

Priserne i Genbrugt skal afspejle, at alle har råd til at handle der.

- Og vi vil naturligvis også gerne ramme de kunder, der ikke er vant til at handle i genbrugsbutikker. Vi har fokus på, at det ikke må tage længere tid at handle genbrug. Leder du efter en sort T-shirt, skal du hurtigt kunne se, om vi har den. Butikken skal være overskuelig, og der skal være flow i sortimentet - med nye ting på hylderne hver uge, siger Sarah Schytte Hassing.

Det er Vejles borgere, der skal donere det brugte tøj og de forskellige effekter. Man kan indlevere i butikkens åbningstid eller i containeren i Vindinggård Center.

Genbrugt drives af frivillige medarbejdere, og foreløbig er opbakningen ganske fin.

- Men vi har altid brug for flere hænder, så jeg opfordrer alle interesserede til at komme ind i butikken eller skrive en mail, lyder det fra Sarah Schytte Hassing.

Annonce

En gemmer

Butikken i Vestergade vil også forsøge sig med konceptet "En gemmer".

- Det er en kupon, som man kan købe i forretningen. Denne kupon opbevarer vi - eller du kan tage den med, hvis du for eksempel møder en hjemløs, som mangler en ny jakke eller nogle uldsokker. Så kan vedkommende komme ind og benytte sig af "gemmeren". Trængende kan også blot komme ind og spørge, om vi ligger inde med gemmere, de kan benytte sig af, fortæller Sarah Schytte Hassing.

Genbrugt holder åbent alle hverdage fra klokken 11 til 17.

Køb en "gemmer" og støt et godt formål. Værdikuponen kan opbevares i butikken, eller du kan tage den med og give den til en, der trænger. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce