Annonce
Vejle

Vejle har fået et nyt krisecenter: - Her er der højt til loftet

Sammen med en samarbejdsparter har Conny Kessler lejet et stort hus på Førstballevej i Randbøldal. Privatfoto
- Jeg brænder for arbejdet med kvinderne og deres børn, siger Conny Kessler, der har åbnet Krisecenter Vejle Ådal som et nonprofit-projekt.
Annonce

Vejle/Randbøldal: Kvinder fanget i et voldeligt forhold har fået et nyt sted at søge hjælp. Vejle har fået endnu et krisecenter.

Navnet er Krisecenter Vejle Ådal, og bag står 54-årige Conny Kessler. Hun har gået med idéen længe, men for tre måneder siden tog det fart.

Sammen med en samarbejdsparter har hun lejet et stort hus på Førstballevej i Randbøldal. Centret åbnede sidste mandag.

- Vi har virkelig knoklet for at nå i mål. Det er ikke sådan, at man får idéen lørdag og åbner mandag. Der ligger et kæmpestort stykke arbejde bag, forklarer Conny Kessler.

Conny Kessler har arbejdet inden for det sociale område det meste af sit arbejdsliv. Blandt andet med psykiatri, misbrug, handicap og anbragte børn. Senest var hun leder af Vejle Krisecenter i Vinding i Vejle.

- Jeg brænder for arbejdet med kvinderne og deres børn. At få dem fri af den voldelige relation og godt ud på den anden side, forklarer hun.

Annonce

Et nonprofit-projekt

Krisecenter Vejle Ådal er stiftet som et anpartsselskab og drives som et nonprofit-projekt. Det betyder, at Conny Kessler og samarbejdspartneren kun kan trække almindelig løn og ikke et eventuelt overskud ud til dem selv.

- Vi ønsker blot at drive en fornuftig og stabil forretning, siger hun.


For mig har det været vigtigt for mig at skabe et sted, hvor der er højt til loftet.

Conny Kessler, stifter af Krisecenter Vejle Ådal


Det nye center er altså privatdrevet og er ikke bundet af politiske, religiøse eller økonomiske særinteresser. Når kvinderne indskriver sig, følger et tilskud fra deres hjemkommune.

- På nuværende tidspunkt har vi tre kvinder indskrevet. Så vi er fortrøstningsfulde, fortæller Conny Kessler.

Annonce

Med højt til loftet

I huset er der plads til ni kvinder og deres børn. Som noget særegent er der også plads til familiens kæledyr - samtidig er værelserne så store, at kvinder med flere end tre børn er velkomne.

- Det ser man ikke mange steder. For mig har det været vigtigt at skabe et sted, hvor der er højt til loftet. Vi bor i et kæmpe hus midt i den skønneste natur, siger hun.

Med Krisecenter Vejle Ådal og Vejle Krisecenter har Vejle Kommune to krisecentre. Ifølge Conny Kessler er der plads til begge.

- Herfra er der 25 kilometer til nærmeste krisecenter. Så det er jeg faktisk ret sikker på, mener hun.

Indtil videre bliver stedet drevet af Conny Kessler og samarbejdspartneren, som ønsker at være anonym. Derudover har krisecentret løst tilknyttede og timelønnede medarbejdere, og sammen døgnbemander de adressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce