Annonce
Vejle

Vejle har fået ny borgmester

Vejles borgmesterkæde skiftede ejermand sent tirsdag eftermiddag. Afgående borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) hængte personligt kæden om halsen på sin afløser, partifællen Jens Ejner Christensen. Foto: Lars Juul

Sent i eftermiddag overtog Jens Ejner Christensen borgmesterkæden fra Arne Sigtenbjerggaard

Vejle: Vejles gyldne borgmesterkæde kom tirsdag eftermiddag til at tynge skuldrene på borgmester nummer syv i kædens 51-årige levetid.

I rækken af borgmestre anført af Willy Sørensen (S) var det Venstre-politikeren Jens Ejner Christensens tur til at få hængt kæden om halsen som symbol på, at han 1. marts er Vejles førstemand.

- Jeg er glæder mig meget til opgaven. Jeg vil arbejde fra tidligt til sent for at leve op til den tillid, som byrådet har vist mig ved at udnævne mig til borgmester, lød det fra Jens Ejner Christensen.

Kædeskiftet har været undervejs i halvanden måned. Midt i januar meddelte borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), at han ville afgive kæden til fordel for sit partis spidskandidat ved byrådsvalget i november. Et valg, som Vejles borgmester siden 2010 ikke deltager i. Lige efter sommerferien meddelte han, at han stopper i byrådet 31. december i år.

De sidste ti måneder fortsætter Arne Sigtenbjerggaard som menigt medlem af byrådet. Og mens Jens Ejner Christensen glædede sig til sin nye post, lagde den afgående borgmester ikke skjul på, at han kun nødigt forlader det, han kaldte "verdens bedste job":

- Hvis jeg - og det vil mange sikkert kalde usandsynligt - var blevet ringet op af statsministeren i forbindelse med en regeringsrokade og bedt om at tage en ministerpost, ville jeg ikke have byttet det med posten som borgmester, konstaterede Arne Sigtenbjerggaard i sin afskedstale til byrådet og de mange tilhørere.

Stort set hel byrådet var mødt frem til markeringen i byrådssalen sammen med familie og venner til dagens to hovedpersoner plus ganske mange borgere.

De kunne høre den afgående borgmester takke sine politiske kolleger og kommunens ledelse og ansatte for samarbejdet gennem de efterhånden syv år, hvor han har bestridt jobbet som kommunens førstemand:

- Kun to gange i løbet af mine 12 år som borgmester (Arne Sigtenbjerggaard talte sine fem år i Jelling med -red) er det kikset med at få alle partier med i budgetforlig. Det har jeg lagt stor vægt på - og jeg er sikker på, at det har været godt for borgerne. Vi har skabt flotte resultater lød det til fra den afgående borgmester med henvisning til kommunens gode økonomi og effektive drift.

Arne Sigtenbjerggaards afløser var helt med på, at han - som han udtrykte det - overtager en kommune i topform. Det glæder naturligvis Vejles borgmester i minimum de kommende ti måneder. Men som han sagde, ville det jo være lidt lettere at få succes, hvis han havde overtaget et fallitbo, som han kunne rette op på.

I sin tale kunne Jens Ejner Christensen ikke lade være med at trække en parallel til USA - nemlig til søndagens Oscar-uddeling.

- Tænk, hvis byrådssekretæren var dukket op med en konvolut, hvor et papir fortalte, at der var sket en formel fejl, så jeg alligevel ikke kunne overtage borgmesterkæden, lød det fra Vejles nye borgmester.

Det sket ikke. Vejles borgmesterskifte er en realitet. Borgmesterkæden har fået ny ejermand, der skal forsøge at fastholde den, når det til november bliver op til kommunens vælgere at fordele de politiske kort i byrådet på ny.

Annonce

Vejles borgmestre siden 1919

Siden Vejles første folkevalgte borgmester, Christian Jacobsen, i 1919 overtog hvervet efter en række kongeligt udnævnte borgmestre, har byen haft ti borgmestre, nemlig:1927-1937: Frederik Poulsen, Socialdemokratiet1937-1946: Niels Peter Jensen, Socialdemokratiet1946-1978: Willy Sørensen, Socialdemokratiet1978: Christian Christiansen, Socialdemokratiet1978-1994: Karl Johan Mortensen, Socialdemokratiet1994-2006: Flemming Christensen, Socialistisk Folkeparti2006: Karen Delfs, Socialistisk Folkeparti2006-2010: Leif Skov, Socialdemokratiet2010- 2017 : Arne Sigtenbjerggaard, Venstre

2017- : Jens Ejner Christensen, Venstre

I sin tiltrædelsestale lagde Jens Ejner Christensen blandt andet op til god kontakt med borgerne. Han er klar til at flytte borgmesterkontoret rundt i kommunen, så kommunens indbyggere let kan få ham i tale. Foto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce