Annonce
Vejle

Vejle har 'Landets bedste Fakta' - selv om en rotte stak sit grimme fjæs indenfor dagen efter

Butikschef Simon Christiansen og souschef Charlotte Ellgaard fra Fakta på Uhrhøj modtog først hæder som Faktas bedste butik i det lokale distrikt. Siden kronede de dagen på Coops lederkonference, da butikken blev valgt som "Årets Fakta". Foto: Coop
Fakta på Merkurvej er blevet kåret som "Årets Fakta" blandt 356 butikker. Butikken er med i et friheds-forsøg.
Annonce

Uhrhøj: Uge 4 blev på godt og ondt en begivenhedsrig uge for Fakta på Merkurvej på Uhrhøj i Vejle.

Torsdag måtte butikken holde ufrivilligt lukket et døgn frem, da en kunde havde spottet en rotte.

Derfor nåede butikschef Simon Christiansen og hans ansatte ikke at glæde sig meget over, at butikken dagen i forvejen var blevet kåret som "Landets bedste Fakta" på Coops årlige lederkonference, der blev afviklet i Messe C i Fredericia med 2200 deltagere.

- Vi var hele humørskalaen igennem i sidste uge, men det kan ikke blive større end at blive kåret som Årets Butik. Det bekræfter os i, at det, vi kæmper for i hverdagen, er det rigtige. Fakta Uhrhøj har været på en god rejse, og 2019 gav det bedste resultat i butikkens 10-årige levetid. Butikken havde en svær start, men det er vendt nu, fortæller Simon Christiansen.

Vi var hele humørskalaen igennem i sidste uge, men det kan ikke blive større end at blive kåret som Årets Butik. Det bekræfter os i, at det, vi kæmper for i hverdagen, er det rigtige.

Simon Christiansen, butikschef, Fakta på Uhrhøj

Annonce

Flere ting spiller ind

Det var dog ikke kun butikkens bundlinje, kædeledelsen kiggede på, da den udvalgte "Årets Fakta" blandt kædens i alt 356 butikker.

- Det er et sammensurium af flere ting. De har også skelet til butikkens kundetilfredshedsundersøgelse, de ansattes arbejdspladsvurdering, og hvor gode vi er til at hjælpe de øvrige butikker i distriktet, hvor jeg er såkaldt cheftræner og hjælper med rekruttering og med at klæde personalet på. Men jeg tror samtidig, at kåringen som Årets Rummelige Virksomhed i Vejle også har været med til at trække i en positiv retning, fortæller Simon Christiansen.

Fakta på Uhrhøj blev netop belønnet for sin rummelighed i november af Vejle Kommune, hvilket udløste en præmie på 15.000 kroner. De penge har butikken endnu ikke nået at bruge nu, hvor en ny kontant belønning på 10.000 kroner følger med den interne Coop-pris.

- Til marts skal vi en lørdag have en dag, hvor vi kører gokart, spiller paintball og får noget godt at spise, og så må vi se, hvad vi finder på for pengene fra den seneste kåring, siger butikschefen.

Annonce

Er med i et testforsøg

Selv er han ikke i tvivl om, hvorfor butikken på Merkurvej har fået bedre resultater og tiltrækker flere kunder.

- Vi er med i et testforsøg, der hedder "Frihedsgrader". Det betyder, at butikken er knap så kædestyret, som vi tidligere har været. Vi får flere joysticks i hånden til at tilpasse butikken lokalt. Det er den vej, Fakta gerne vil, og det gør det også sjovere at være købmand, siger butikschefen.

I modsætning til mange andre butikker i kæden, der er delt op i 22 forskellige distrikter, kan han selv bestemme, hvilke sponsorater butikken uddeler lokalt. Det er med til at sikre en større lokal forankring. Sponsorater var tidligere topstyrede af kæden.

- Friheden gælder også varemæssigt. For eksempel hvis kunderne gerne vil købe økologisk og bæredygtigt, har vi friheden til at lave specialtilbud kun i vores butik, siger Simon Christiansen.

Coops fem vinderbutikker

Coop holder en gang om året en lederkonference, hvor "Årets Butik" i alle dagligvarekoncernens kæder bliver kåret.

Her listen over årets vindere:

  • Fakta: Merkurvej i Vejle.
  • Kvickly: Albertslund.
  • SuperBrugsen: Øster Bordingvej i Silkeborg.
  • Dagli'Brugsen: Brenderup.
  • Irma: Mozarts Plads i København.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce