Annonce
Vejle

Vejle holder en fest for de demente

Arkivfoto

Vejle: Mange forbinder kun demens med sygdom og forfald, men nu vil Vejle Kommune nuancere den opfattelse med et festligt arrangement.

Det finder sted på Rådhustorvet lørdag 22. september klokken 10.30-14.00, hvor Silas Holst - kendt fra programmet Vild med dans - underholder med et show.

Han har selv demens tæt inde på livet, da hans far har fået Alzheimers. Som pårørende og ambassadør for Folkebevægelsen for et mere Demensvenligt Danmark vil Silas Holst være med til at bryde tabuet. Julie Rubow, hvis mand lider af samme sygdom, kommer også og vil fortælle, hvad der er godt for livet med demens. Hvad skal der for eksempel være fokus på, for at en kommune og civilsamfundet er demensvenlige?

- Demens er stadig omgærdet af meget stor uvidenhed i befolkningen. For eksempel er der mange, som ikke ved, at demens findes i mange stadier, og at mennesker med demens er lige så forskellige som alle andre og har lige så meget brug for samvær. Målet er derfor også at skabe større opmærksomhed på og viden om demenssygdomme, siger leder af demensenheden Birte Schelde i en pressemeddelelse.

Arrangementet er gratis og en del af den landsdækkede demensuge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce