Annonce
Vejle

Vejle-hoteller: Lukningen af landegrænser gør ingen forskel for os

Der har stort set ikke været udenlandske gæster på Park Hotel i Orla Lehmannsgade siden september, fortæller hotelchefen. Arkivfoto: Mathilde Bech
Der er langt mellem de overnattende gæster på Park Hotel og Hotel Hedegaarden, og de, er kommer, er stort set kun danskere. Derfor betyder lukningen af landegrænserne ikke det store, fortæller hotellerne.
Annonce

Vejle: Hele verdenskortet er blevet corona-rødt, og det betyder, at myndighederne midlertidigt har lukket Danmarks grænser for ind- og udrejser fra søndag.

Det gælder også for erhvervsrejsende, som ellers hidtil har haft lov til at komme ind i Danmark, hvis der bare var tale om et anerkendelsesværdigt formål.

Tiltaget har fået Horesta, brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, til at reagere.

- Vi har forståelse for, at regeringen strammer op på rejserestriktionerne i den aktuelle situation. Men ethvert lille slag mod en branche, som i forvejen er under et ekstremt pres, rammer meget hårdt, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta.

Annonce

Kan ikke blive værre

Men på Hotel Hedegaarden i Vejle tager meddirektør Rikke Kvist den nye udmelding med ophøjet ro.

- At grænsen lukker har ikke den store betydning for os. Det kan ikke rigtig blive værre, for vi har stort set allerede lukket helt ned, fortæller direktøren og uddyber, at man fortsat godt kan overnatte på Hotel Hedegaarden, men at behovet er meget begrænset.


Vi er faktisk allerede vant til, at statistikken siger næsten 100 procent danske gæster, så der vil ikke være den store ændring for os med lukkede grænser.

Shejla Gunic, hotelchef


I øjeblikket er der cirka fem værelser udlejet om ugen på det 75 værelser store hotel.

- Så nu håber vi bare, at vi går bedre tider i møde, siger Rikke Kvist.

Annonce

Ingen udlændinge alligevel

På Park Hotel i Orla Lehmannsgade håber hotelchef Shejla Gunic også, at der snart er lyst for enden af tunnelen. At landegrænserne nu lukker, gør heller ikke den store forskel i denne del af byen.

- Vi er faktisk allerede vant til, at statistikken siger næsten 100 procent danske gæster, så der  vil ikke være den store ændring for os med lukkede grænser, siger hotelchefen.

Park Hotel af ét af de få hoteller i byen, som har holdt åbent igennem hele corona-perioden, og det kan ses på statistikkerne. Mens belægningsprocenten i 2019 lå på 51, lå den i 2020 på 21 procent - kun en relativ god sommer trak belægningsprocenten på værelserne op.

- I december lå den på kun 11 procent, fortæller Shejla Gunic.

Hun oplyser videre, at det desværre har betydet afskedigelser og behov for at sætte de tilbageværende medarbejdere ned i arbejdstid.

- Det er en meget hård tid, og vi havde nok fået mere ud af at holde lukket, men det er en ekstra service til vores gæster, som har brug for overnatning, siger hun.

Servicen inkluderer, at hotellet også fortsat tilbyder morgenmad til gæsterne. Det bliver blot portionsanrettet på en bakke, som gæsterne kan tage med og nyde på deres værelser.

- Det er blevet taget godt imod, for de fleste forventer slet ikke, at der er noget, siger Shejla Gunic.

Hun håber, at situationen vil vende, så hotellet til påske igen kan begynde at tage imod flere gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce