Annonce
Vejle

Vejle Kajakklub har vundet kajaksportens Oscar

Vejle Kajkklub og Force4 Architects har fået kajaksportens Oscar for klubbens unikke klubhus på Danmarks eneste flydende kajakø. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
Vejle - Vejle Kajakklubs unikke klubhus har vundet den internationale pris, som også kaldes kano- og kajaksportens Oscar. Klubben vinder prisen for den flydende kajakklub i fjorden.

Dommerpanelet var ikke i tvivl om, at Vejle Kajakklub og arkitekterne Force4 Architects skulle vinde World Paddle Awards i kategorien "Industry Professional" of the year 2016.

John Broe Rasmussen formand for Vejle Kajakklub, modtog hæderen på vegne af klubben og arkitekterne ved prisoverrækkelsen, der fandt sted i Mortágua i Portgual.

I dommerernes begrundelse hedder det: "Bygningen er i sig selv en enestående skulptur og helt sikkert en af de mest bemærkelsesværdige kajakklubber i verden"

I dommrpanelets øjne har den flydende kajakklub et design, der kombinerer dansk æstetik med de praktiske forudsætninger for en kajakklub.

Prisen er fortjent

Dan Arnløv Jørgensen, formand for kultur- og idrætsudvalget, kalder prisen til kajakklubben velfortjent.

- Det er vel nok flot og velfortjent. Klubhuset er et ikon-byggeri, som vi er stolte af. Ja, det er nærmest en skulptur, siger Dan Arnløv og fortsætter:

- Det er et stort skulderklap til klubben, som jeg ønsker stort tillykke med prisen, siger kultur- og idrætsudvalgets formand.
Annonce

Unikt klubhus fra 2015

Den unikke klubhus blev indviet i marts 2015, og det er placeret på Danmarks eneste flydende kajakø, der kan hæve og sænke sog med tidevandet i Vejle Fjord.

Klubhuset er forbundet med Vejles havnefront med en gangbro, og den består af to hovedsektioner, en til klubfaciliteter, og en til opbevaring af både.

I midten er der åbent vand, så klubbens medlemmer hurtigt og nemt kan komme i kajakkerne og ud på Vejle Fjord.

Det er tredje år i træk, dansk kano- og kajaksport får den fornemme internationale pris. Kajakroerne René Holten Poulsen og Emma Aastrand Jørgensen, begge fra Maribo Kajakklub, har også vundet World Paddle Awards.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce