Annonce
Vejle

Vejle Kommune får fire medlemmer af det nye Folketing

Både Venstres Christoffer Melson (t.v.) og den konservative Niels Flemming Hansen skal i Folketinget. Allerede da de ved middagstid torsdag fik præsenteret de personlige stemmer i Vejle Kommune af chefjurist Steen Jørgensen kunne de mærke, hvor det bar hen. Foto: Mette Mørk
Christoffer Melson (V), Birgitte Vind (S), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Niels Flemming Hansen (K) er alle valgt

Vejle: Historisk.

Det er den eneste betegnelse, der passer på det lokale valgresultat. Hele fire repræsentanter for Vejle Kommune skal i i det nye Folketing.

Christoffer Melson (V), Birgitte Vind (S), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Niels Flemming Hansen (K) har alle sikret sig nok personlige stemmer til at sikre sig en taburat i folketingssalen. Det står klart efter at alle valgkreds i Sydjyllands Storkreds har afsluttet optællingen.

- Jeg er glad og stolt lyder det fra Christoffer Melson, der var den kandidat, der var størst spænding om, fordi han var oppe mod vægtige partifæller med Ellen Trane Nørby og Eva Kjer Hansen i spidsen. Men det lykkedes ham at sikre sig et af sit partis seks mandater i storkredsen.

Mange år siden

Vi skal et stykke tilbage i tiden for at finde et tidspunkt, hvor storkommunen sidste havde fire folketingsmedlemmer. I seneste periode var der to repræsentanter for den store kommune på Christiansborg - DFs formand Kristian Thulesen Dah og socialdemokraten Karen Klint.

Siden Venstremanden Jens Vibjerg sagde farvel til Folketinget i 2011 er det ikke lykkedes kommunen at have mere end to på Tinge og vi skal tilbage til den tid, hvor den konservative Flemming Hansen repræsenterede Vejle for at finde fire medlemmer indenfor den nuværende kommunegrænse.

Nu er Flemming Hansens søn, Niels Flemming Hansen, klar til at føre arven videre. Som spidskandidat for sit parti i hele storkredsen hentede han nok stemmer til at sikre sig det konservative mandat.

Socialdemokraten Birgitte Vind fik også et flot valg - især på hjemmebane med over 5.500 stemmer. Det var nok til at sikre hende den stol i Folketinget, som Karen Klint forlod med udløbet af denne valgperiode efter 21 år på Christiansborg.

Annonce

Thulesen får jubilæum

Selvom Dansk Folkeparti og formand Kristian Thulesen Dahl fik et mareridtsvalg både partimæssigt og personligt, var der alligevel rigeligt stemmer til at sikre formanden yderligere fire år i det Folketing, hvor han har arbejdet siden 1994, de første par år for Fremskridtspartiet og siden for Dansk Folkeparti. Det betyder, at han meget snart kan fejre 25 års jubilæum - helt præcist 21. september.

Annonce

Glad borgmester

På Vejle Rådhus glæder borgmester Jens Ejner Christensen (V) sig over, at kommunen nu har fire repræsentanter i Folketinget:

- Jeg vil gerne ønske dem alle fire tillykke. Det kan ikke undgå at øge kommunens indflydelse. Det er vigtigt med lokale repræsentanter, blandt andet når der skal tages beslutninger om infrastruktur og placering af videregående uddannelser, siger borgmesteren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce