Annonce
Børkop

Vejle Kommune går hele vejen: Børnehave og plejehjem skal ligge dør om dør

I Smidstrupparken er man hvert år ved fastelavnstid vant til, at her mødes børn fra Krogårdens Børnehus sammen med plejecentrets ældre beboere. Og mødet er en stor succes. I Gauerslund er det planen, at børn og ældre skal mødes endnu mere. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune bliver den første kommune, som bygger en ny daginstitution og plejecenter samme sted. Stedet bliver Gauerslund, og prisen er 237 millioner kroner.
Annonce

Gauerslund: Det er nytænking. Og det kræver derfor også mange tanker endnu, før tingene falder helt på plads.

Men planen er, at der i Gauerslund skal bygges et plejecenter og en daginstitution, og i stedet for at bygge dem hver for sig, er det planen, at de to steder skal ligge på samme område.

Og at de ældre og de mindste skal have glæde af hinanden. I et tempo, der giver mening for både de yngste og de ældste.

- Der har de seneste år været mange tv-udsendelser og undersøgelser, som handler om gode fællesskaber på tværs af generationer, om hvordan de ældre bliver gladere, spiser mere og sover bedre, når de er sammen med børn, og om hvordan de mindste vokser i de ældres samvær, fordi de bliver set og hørt, lyder det fra formanden for seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen og Torben Elsig-Pedersen, der er formand for børne- og familieudvalget i en pressemeddelelse. - Også i Vejle har vi på forskellig vis inddraget besøg fra børn og med god succes. Men nu går vi hele vejen. Nu skal børnene og de ældre ikke kun være besøgsvenner, men være en naturlig del af hinandens hverdag. Det bliver mere spontant, hvis de bor dør om dør. Det er godt for begge parter, siger de to udvalgsformænd videre.

De er glade for den store politiske vilje til at føre den ambitiøse plan ud i livet.

Tænkes sammen

Det nye byggeri skal stå klart i 2023, og fra nu og frem til indflytningen vil Vejle Kommune arbejde med, hvordan de to enheder bedst muligt kan tænkes sammen.

Der tænkes både indholdsmæssigt, fagligt og ledelsesmæssigt - så de to målgrupper får størst mulig gavn af hinanden.

Annonce

Fordel fra start

De to udvalgsformænd er ikke i tvivl om, at der er fordele ved at mikse tingene mere. Men hvordan det helt præcist skal skrues sammen, er noget man nu skal til at kigge nærmere på. Der er kort sagt ikke fundet alle svar endnu. Det er et arbejde, der nu for alvor skal sættes igang, og de svar skal findes sammen med dem, der skal bruge stedet.

Deriblandt de kommende medarbejdere.

- Det giver en masse fordele at tænke det ind fra start, ikke bare når de fysiske rammer skal planlægges, så de to målgrupper kan mødes spontant og på fællesområder. En legeplads kan for eksempel sagtens indrettes til begge målgrupper. Men også når man skal rekruttere medarbejdere og ledere til stedet. Alle er med fra begyndelsen og med på ideen, lyder det fra Simon Tang.

Han er daginstitutionsleder og initiativtager til TV 2-dokumentarserien "Børnechok på Plejehjem", hvor 12 børnehavebørn fra Holstebro i to uger flyttede ind på et plejehjem.

På baggrund af forsøget i Holstebro er han stor fortaler for at bygge børnehave og plejehjem klods op ad hinanden, og ifølge pressemeddelelsen er han også sikker på, at Vejle får Danmarks bedste plejehjem og børnehave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce