Annonce
Vejle

Vejle Kommune holder fire inspirationsmøder om seniorbofællesskaber

Vejle Kommune holder fire inspirationsmøder om seniorbofællesskaber. PR-foto
Drømmer du om at bo i et seniorbofællesskab? Vejle Kommuneinviterer til inspirationsmøder i Børkop, Give, Egtved og Jelling.

Vejle Kommune: Hvad gør man, når man gerne vil bo i egen bolig længst muligt, men samtidig gerne vil have en mindre bolig, som er mere overskuelig og giver mere tid til andre aktiviteter? Eller hvis man bare vil være del af et fællesskab. For en del seniorer er svaret på spørgsmålet at flytte i bofællesskab.

Ofte er tryghed også et nøgleord. Det er rart at vide, at der er nogen tæt på, og samtidig giver et bofællesskab et godt naboskab og netværk.

Derfor skyder mange nye boformer for ældre op rundt i landet, og der er især lange ventelister til seniorbofællesskaber. Vejle Byråds seniorudvalg og udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati vil derfor give borgerne mere viden om seniorbofællesskaber - i første omgang i landområderne.

Et seniorbofællesskab består typisk af 15-25 enkelte boliger og et fælleshus. Der er ofte en minimumsalder, for eksempel på 50 år, for at kunne få en bolig, og beboerne er med til at definere fællesskabet og de fælles opgaver. Et bofællesskab kan derfor løse en lang række af de udfordringer, man kan stå over for, når man bliver ældre, fordi man får en nem bolig og et fællesskab med ligesindede.

Seniorer på landet

- Der har været en tendens til, at der bygges flest seniorvenlige boliger i byerne, men vi ved, at seniorer, der bor på landet, gerne vil blive i nærområdet. Vi vil derfor gerne blive klogere på interessen for boliger til seniorer, herunder seniorbofællesskaber, i de små bysamfund, og hvilken slags boliger borgerne på landet efterspørger, siger udvalgsformanden for seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen (DF), i en pressemeddelelse.

Inspirationsmøderne holdes i følgende byer:

- Børkop 21. januar kl. 19-20.30: Gauerslund Hallen.

- Give 28. januar kl. 19-20.30: Huset.

- Egtved 4. februar kl. 19-20.30: Roberthus.

- Jelling 6. februar kl. 19-20.30: Gormshallen.

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce