Annonce
Sport

Vejle Kommune indgår Tour de France-samarbejde med Jelling Musikfestival

Vejle Kommune indgår Tour de France-samarbejde med Jelling Musikfestival
Et nyt samarbejdet mellem festivalen og Vejle Kommune skal styrke den gule folkefest med fokus på fællesskab og frivillighed, og samtidig lægge grundstenene til noget, der kan leve videre - også længe efter cykelrytterne er kørt ud af kommunen.

Jelling: Når Vejle Kommune er vært for 3. etape af Tour De France 2022 er det ikke kun cykelryttere og tilskuere, der kommer til at præge bybilledet.

Flere hundrede frivillige skal hjælpe med alt fra at guide borgere og tilskuere til at varsle rytterne om forhindringer på ruten. Vejle Kommune og Festivalfonden af 2006 (Jelling Musikfestival) har derfor indgået et nyt samarbejde om etableringen af et korps af lokale frivillige, der får muligheden for at opleve Tour-starten helt tæt på og samtidig bliver klædt på til opgaven som frivillig.

Målet med samarbejdet er både at sikre arbejdet med frivillige i forbindelse med Tour De France og ikke mindst at udvikle en ny model for arbejdet med frivillige i Vejle Kommune i fremtiden

Annonce

- Vejle Kommune er vant til store events, men holdet bag Jelling Musikfestival har virkelig værdifuld erfaring med frivillige, som vi gerne vil trække på. Med hjælp og inspiration fra Festivalfonden kan vi bygge en helt ny model for Vejle Kommunes arbejde med frivillige, som kan bruges senere hen til eksempelvis Landsstævnet 2025. Derfor er det oplagt, at vi bruger og bygger videre på Tour de France-værtsskabet, siger Ulla Varneskov, chef for Idræt, events og fællesskaber i Vejle Kommune.

Vejle Kommune og Jelling Musikfestival har som en del af det nye samarbejde valgt at ansætte Peter Caspersen, som ansvarlig for frivillighed i forbindelse med Tour de France i Vejle. Peter Caspersen har tidligere arbejdet med frivillighedsindsatser på Grønkoncert og musikfestivalerne NorthSide og Tinderbox.

Vejle Kommune forventer at åbne for tilmelding som frivillig via hjemmesiden tour.vejle.dk.i starten af 2022.

Nyt team til fanzoner

Nogle af de steder, man kan møde frivillige under Tour De France i Vejle, er i de fire fanzoner.

Fanzonerne bliver placeret i Mariaparken og på toppen af Koldingvej i Vejle by, samt i Jelling og Ødsted. I alle fanzoner vil der være storskærme og en række aktiviteter. De aktiviteter er endnu ikke på plads, men det er til gengæld holdet, der skal få dem til at ske.

Det består af Tor Futtrup fra Vejle Musikteater, citychef ved City Vejle Andreas Kiis Antonsen, og Jonas Rørdam, som var projektleder på den netop afviklede Grupetto Festival i Vejle.

- Vi har samlet et stærkt team af erfarne eventmagere og kreative sjæle, der uden tvivl vil gøre fanzonerne til en uforglemmelig oplevelse for både vores egne borgere og alle vores gæster udefra, siger Ulla Varneskov.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport For abonnenter

Bruuns Bundesliga: Topkamp i skyggen af uro og modgang

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce