Annonce
Erhverv

Vejle Kommune køber stor luns af butikscenter

Vejle Kommune har købt den østlige del af Nørremark Center, hvor Netto tidligere har haft dagligvarebutik. Nu er kun lokalerne på den modsatte side af centergaden lejet ud. Foto: EDC Erhverv
De tidligere Netto-lokaler og lejemål på modsatte side af centergaden er nu kommunaltejede. Hvad fremtiden bliver for bygningerne, er ikke afklaret.
Annonce

Nørremarken: Vejle Kommune har sikret sig en stor bid af Nørremark Center.

Kommunen har erhvervet sig lejemålene, hvor den for længst lukkede Netto-dagligvarebutik og et bageri lå. På den anden side af centergaden ejer kommunen nu også de lejemål, hvor King George Pub, Kaan's Pizza og Grill samt Tipskiosken Topgame har hjemme. De to ejendomme med en overdækket arkade udgør i alt 1.375 kvadrameter fordelt på syv lejemål, hvoraf de fire i den tidligere Netto står tomme. Ifølge ejendomsdataportalen Ois.dk har kommunen betalt 5,4 millioner kroner for det knap halve center, som indtil for nylig var ejet af KFI Erhvervsdrivende Fond.

- KFI har forsøgt at leje den tidligere Netto ud og delte den op i mindre lejemål. I godt et par år var et af lokalerne lejet ud til en frisør, ligesom et af lejemålene en overgang var lejet ud til noget luksuspleje, som flyttede på Ellehammervej. Men det lykkedes aldrig at komme i mål med udlejningen, og derfor valgte KFI at sætte ejendommen til salg i begyndelsen af året, fortæller Claus Fenger, partner og erhvervschef hos EDC Poul Erik Bech, der har forestået salget.

Jeg ved ikke præcist, hvad vi vil bruge ejendommen til. Købet er et udtryk for, at vi handler, når muligheden opstår.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Den rigtige køber

Den nu solgte del af centret er opført i 1970 og ligger på en 2452 kvadratmeter stor grund. Der er mulighed for at opføre et byggeri i Nettos tidligere varegård, ligesom lokalplanen giver mulighed for at opføre en ekstra etage ovenpå lejemålene i centret. Der kan både indrettes boliger og butikker på matriklen.

- Der har været flere om buddet, for vi havde blandt andet en interesseret køber, der ville have den som investeringsejendom og ville vælte alle vægge. Men jeg synes vi har fundet den rigtige køber i forhold til den helhedsplan, der er for Finlandsparken. Jeg synes, det er godt for området, at kommunen nu har købt ejendommen, siger Claus Fenger.

Annonce

Det vigtigste værktøj

Den helhedsplan, erhvervsmægleren referer til, er en udviklingsplan, som kommunen og boligselskabet AAB Vejle sammen har sendt ind til til godkendelse i ministeriet. Det er en køreplan for, hvordan Finlandsparken vil nå i mål med at nedbringe det udpegede ghettoområdes andel af almene familieboliger til 68 procent inden år 2030. Det er et krav, som et bredt folketingsflertal nåede til enighed om sidste år.

Udviklingsplanens vigtigste værktøj er den såkaldte fortætning, hvor AAB og Vejle Kommune vil udvide Finlandsparkens areal og udbyde privat boligbyggeri på nye arealer.

Hvad der skal ske med de to ejendomme på hver sin side af centergaden, ved borgmester Jens Ejner Christensen (V) endnu ikke. Derfor fortsætter pizzeria, pub og kiosk i de nuværende lejemål indtil videre. Foto: EDC Erhverv
Annonce

Udnytter muligheden

Her har borgmester Jens Ejner Christensen (V) tidligere peget på at inddrage Nørremark Centret som en del af Finlandsparken, men borgmesteren er ikke afklaret, når det gælder skæbnen for den nyerhvervede centerejendom.

- Jeg ved ikke præcist, hvad vi vil bruge ejendommen til. Købet er et udtryk for, at vi handler, når muligheden opstår. Vi ved, at centret er en af de mange brikker, der skal i spil for at realisere planen for ghettoområdet. Derfor besluttede vi i økonomiudvalget at tage affære, da ejendommen kom til salg. Men vi har ingen aktuelle planer for ejendommen lige nu, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce