Annonce
Vejle

Vejle Kommune sender 600 ansatte hjem fra på mandag

Mange borgere i Jelling, hvor billedet her stammer fra, har i ugens løb ladet sig teste for corona. Efter statsministerens udmelding fredag vil Vejle Kommune sende omkring 600 ansatte på hjemmearbejde mandag, selvom smittetallet har været let faldende i Vejle. Foto: Mette Mørk
Kommunalt ansatte får besked i e-Boks om, hvorvidt de skal møde ind på arbejdspladsen eller arbejde hjemmefra efter weekenden.
Annonce

Vejle: Omkring 600 ansatte i Vejle Kommune skal arbejde hjemme fra på mandag.

Det bliver konsekvensen af statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding fredag eftermiddag.

- Statsministeren var ret direkte i sin udmelding om, at alle, der kan, skal arbejde hjemme. Vi er lige nu ved at lægge en plan for, hvordan vi håndterer det, og alle berørte medarbejdere vil modtage en besked i deres e-Boks enten fredag aften eller lørdag formiddag om, hvordan det påvirker dem, fortæller kommunaldirektør Niels Ågesen, der også er formand for kommunens sundhedsberedskab.

Han forventer, at omkring 600 ansatte skal møde ind på arbejde hjemme på mandag.

- Der er 1200 ansatte i administrationen, og det bliver nok omkring halvdelen, der skal arbejde hjemme, siger Niels Ågesen.

Vejle Kommune har de seneste 14 dage haft mellem 100 til 200 ansatte på hjemmearbejde.

- Det har primært været en tryghedsskabende foranstaltning, men nu strammer vi skruen oven på statsministerens udmelding, fortæller Niels Ågesen.

Han tilføjer, at Vejle Kommune trods den nye stramning fortsat vil opretholde "alle funktioner".


Nu strammer vi skruen oven på statsministerens udmelding.

Niels Ågesen, kommunaldirektør


- Skoler, daginstitutioner, borgerservice og plejehjem vil fortsat være åbne. Det nye er, at de medarbejdere, der kan klare deres jobfunktion hjemmefra, skal gøre det, siger Niels Ågesen.

Annonce

Stabilt smittetal

Statsministerens stramning af corona-restriktionerne kommer efter en uge, hvor smittetallet i Vejle ellers har ligget stabilt.

Efter at have været oppe på 38 per 100.000 indbyggere per uge, er smittetallet faldet til 30 torsdag og 31 fredag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse fredag.

De smittede har været spredt over hel kommunen, men der har især været smittede i Jelling, Gadbjerg og Vejle.

Annonce

Smittet i bofællesskab

Blandt de smittede er en medarbejder i bofællesskabet Postens Vej, hvor alle ansatte og beboere fredag er blevet testet ved en testbil. Torsdag blev en lærer på kostskolen Bøgevangskolen konstateret smittet, og alle 60 elever fra 21 kommuner er blevet sendt hjem.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) roser i pressemeddelelsen fra Vejle Kommune borgerne for at have bidraget til det faldende smittetal.

- Vi skal holde fast i de gode vaner om at holde afstand, spritte hænder, undgå større forsamlinger og fester og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce