Annonce
Vejle

Vejle Kommunes økonomidirektør får toppost i Haderslev

Peter Karm (til venstre) har haft styr på Vejles økonomi siden 2007, men han har også haft mere enkle job som for eksempel at tælle stemmer op, da byrådet valgte borgmester i 2017. Kommunaldirektør Niels Ågesen kontrollerede sammen med SF's Morten Kristensen og daværende byrådssekretær Stella Bøttger. Arkivfoto: Martin Ravn
Peter Karm skifter titlen som vicekommunaldirektør ud med et job som kommunaldirektør - Dan Arnløv (K) vil give Vejle Kommunes direktion et serviceeftersyn.
Annonce

Vejle: Blæksprutte søges.

Sådan lød det ofte i stillingsopslag år tilbage. Metaforen henviste til blækspruttens mange arme, og at man ønskede en person, der kunne klare mange job på en gang.

Nu kan Vejle Kommune passende bruge det billede igen - for 1. april siger man farvel til en blæksprutte, endda helt i toppen af kommunens ledelse. Økonomidirektør og vicekommunaldirektør Peter Karm har søgt og fået stillingen som kommunaldirektør i Haderslev Kommune. Og i princippet burde der findes mindst tre nye direktører som erstatning.

Ud over ansvaret for økonomien i landets femtestørste kommune har Peter Karm også arbejdsmarkedsområdet og sundhedsområdet i sin portefølje.

Og i de efterhånden 13 år, han har været en del af ledelsen i Vejle Kommune, har han tilmed haft titler som konstitueret havnechef og konstitueret direktør for TrekantBrand.

Stadig reserveofficer

  • Peter Karm er 56 år og har været ansat i Vejle Kommune siden kommunesammenlægningen i 2007.
  • Han er født i Aalborg, hvor han tog HA-eksamen ved Aalborg Universitetscenter. Siden har han taget en HD-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus samt en MBA-E i Aalborg. Dertil kommer en officersuddannelse ved Hærens Kampskole. Han er stadig officer af reserven.
  • På sit cv kan han blandt andet skrive økonomichef og medlem af sygehusledelsen på Sygehus Sønderjylland, økonomichef i Bygma-koncernen og underviser på Hærens Sergentskole.
  • Peter Karm bor i Bredballe sammen med sin kone Mette. Parret har to børn, og fritiden bruger han på familien, langdistanceløb og hvervet som reserveofficer.

Annonce

Tillykke fra og til borgmester

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er da heller ikke i tvivl om, at det er en kapacitet, kommunen siger farvel til:

- Men sådan er det jo, når man har gode folk. Man risikerer, at andre får øje på dem. Jeg har ønsket Peter tillykke med det nye job og samtidig ønsket Haderslevs borgmester, H.P. Geil (V), tillykke med et godt og fornuftigt valg af ny kommunaldirektør, siger Vejles borgmester.

Peter Karm efterlader sig, som det fremgår, noget af et tomrum. Derfor forestiller borgmesteren sig heller ikke, at man bare uden videre slår direktørstillingen op:

- Vi har snart et døgnseminar i økonomiudvalget, og her tænker jeg, at vi tager en drøftelse af, hvilken profil vi vil søge. Men jeg er ikke i tvivl om, at vi fortsat skal have en stærk økonomidirektør, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Ubetinget ros fra Arnløv

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) er ganske enig. Han tillægger Peter Karm en stor del af æren for, at Vejle Kommune har en stærk økonomi.

Men han vil se på hele ledelsesstrukturen som konsekvens af vicekommunal-direktørens afgang:

- Der er nok ikke mange uden for kommunen, der véd det. Men vi siger farvel til Danmarks ubestridt bedste økonomidirektør, der samtidig har været i stand til at klare flere andre direktørposter på én gang.

- Vi har trukket store veksler på Peter Karm. Han har udgjort en stor del af direktionens kampkraft, så hans farvel er en kæmpe åreladning. Nu bør vi i et lukket politisk forum drøfte, hvordan vores ledelse skal være skruet sammen fremover. Det er ikke ofte, at man får den mulighed - men den er der nu, siger Dan Arnløv.

Annonce

Haderslev glæder sig

I Haderslev ser borgmester H.P. Geil frem til samarbejdet med sin nye direktør. I en pressemeddelelse i forbindelse med ansættelsen udtaler han:

- I ansættelsesudvalget er vi enige om, at vi har fundet et virkelig godt match til Haderslev Kommune. Peter Karm har gennem sin karriere i blandt andet Vejle skabt markante resultater.

Selv ser Peter Karm naturligvis også frem til sit nye job. I samme pressemeddelelse er han citeret for følgende:

- Jeg er både stolt og ydmyg over for, at ansættelsesudvalget enstemmigt har valgt at pege på mig til jobbet. Det bliver en fantastisk og spændende opgave at udvikle den bedst mulige velfærd for borgere og virksomheder i Haderslev Kommune sammen med byråd, ledelse og kommunens samlede organisation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce