Annonce
Debat

Vejle Kommunes budget: 'Jeg håber, at Venstre står bag Gittes vilje til at finde flere penge'

Henning Dam. Pressefoto

Læserbrev: Jeg deler udvalgsformand Gitte Frederiksens (V) skuffelse over, at det specialiserede socialområde svigtes i regeringens og Kommunernes Landsforenings aftale om kommunernes økonomi i 2022.

Specielt KL havde inden forhandlingerne skabt forventning om, at denne gang skulle social-, psykiatri- og handicapområdet have et stort løft.

Det er ekstra skuffende, at afta­len kun respekterer den demografiske udvikling på andre velfærdsområder, mens det udtrykkeligt signa­le­res, at det kan være nødvendigt med øgede prioriteringer på det specialiserede område.

Annonce

Vi har oplevet en mangeårig nedprioritering af det specialiserede område, hvilket har dannet grobund for den folkelige bevæg­else ”en million stemmer”, som blandt andet kæmper for at få det specialiserede område væk fra kommunerne.


Vi har oplevet en mangeårig nedprioritering af det specialiserede område, hvilket har dannet grobund for den folkelige bevæg­else ”en million stemmer”.


Det glæder mig, at Gitte Frederiksen så klart udtrykker, at det forpligter os lokalpolitisk på det specialise­rede område i vores egne Vejle-budgetforhandlinger. Vi har netop opgjort behovet i voksenområdet til 11,5 millioner kroner i ekstra tilførsel for at undgå forringelser.

Jeg kender ikke det præcise tal i børne- og familieom­rådet og seniorområdet, men den lokalpolitiske ekstra tilførsel skal formentlig over 20 millioner for at undgå bespa­relser i Vejle Kommune.

Jeg håber, at Venstre står bag Gittes vilje til at prioritere specialområdet, som vit­terligt har behov for ekstra midler efter mange års besparelser. I Socialdemokratiet er vi klar til at tilføre ekstra midler - vi vil også gerne finde rum til et mindre løft, så vi kan forbedre vilkårene for nogle af vores svageste medborgere.

Jeg er meget bekymret for vores serviceniveau over for børn og unge, da vi gennem en årrække har oplevet en alt for høj opdrift herfra i voksenområdet. I 2022 resulterer opdriften alene i ekstraudgifter på syv millio­ner kroner, hvilket tyder på, at vores tidlige indsats ikke fungerer godt nok.

Herudover står vi overfor større udfor­dringer på psykiatriområdet, hvor coronatiden har accelereret behovet for en effektiv og hurtig indsats over for mennesker med mental mistrivsel og ensomhed.

Vi må i arbejdstøjet i Vejle Kommune og i fællesskab finde holdbare løsninger i efterårets budgetforhandlinger. (Forkortet, red.)

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Debat

Kronik: Arbejdsmiljøet i bund - Politikere overhører offentligt ansattes afgrundsdybe frustrationer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce