Annonce
Vejle

Vejle-kvinder vinder sag over Europark: Dom får konsekvenser for hele landet

Marianne Agger (tv.) og Laila Høyer Johansen har fået landsrettens ord for, at de modtog en forkert p-bøde på Reinholdts Plads ved banegården. Arkivfoto: Mette Mørk

Landsretten har givet Marianne Agger og Laila Høyer Johansen ret i, at skiltningen på Reinholdts Plads ikke var i orden, da de to fik en p-bøde tilbage i 2015. Dommen er principiel.

Annonce

Vejle: Det var forkert, at Marianne Agger og Laila Høyer Johansen fra Vejle og Klaus Toft fra Løsning i august 2015 fik en p-bøde på Reinholdts Plads på bagsiden af banegården, til trods for at alle tre bilister havde betalt for deres parkering.

Det har Vestre Landsret besluttet, efter de tre sidste år ankede hver deres dom fra byretten i Kolding og Horsens, som pålagde bilisterne at betale de udstedte bøder fra parkeringsfirmaet Euro Park.

De fik bøderne med få dages mellemrum, til trods for at de alle tre havde betalt for at holde på stedet. Men det var ifølge Europark ikke nok, for de tre havde ifølge selskabet anskaffet sig en forkert parkeringsbillet.

Vi forventer nu at skiltene rettes, asfalt males og så videre.

Laila Høyer Johansen, bilejer Vejle.
Landsretten mente ikke, at skiltningen på pladsen var tydelig nok, og valgte derfor at give de to kvinder medhold. Foto: Mette Mørk
Annonce

Svært at gennemskue

Den langstrakte række parkeringsbåse har to ejere og derfor to forskellige sæt parkeringsbestemmelser, som gør det svært at gennemskue reglerne, som Vejle Amts Folkeblad tidligere har beskrevet. Hvis man vil parkere i nogle af båsene langs banen skal man trække en parkeringsbillet i en automat, mens parkering i andre af båsene kræver en parkeringstilladelse.

De tre mente dog ikke, at skiltningen om de forskellige parkeringsregler i båsene var tilstrækkelig, og valgte derfor at anlægge sagen ved retten i håb om at få medhold, og fordi de ikke følte sig fair behandlet af Europark.

- Vi følte at selskabet behandlede os meget nedladende og frækt. Firmaet sendte også p-bøden til inkasso, hvilket er ulovligt, men det lægger jo et pres på folk, skriver Laila Høyer Johansen i en mail til Vejle Amts Folkeblad.

I første omgang fik bilisterne ikke medhold. For byretten i både Kolding og Horsens gav sidste sommer Europark medhold i sagen - en dom de tre bilister søgte om lov til at anke, da de mente sagen havde principiel karakter.

- Det var ikke alene bøden, men mere princippet om, at man kan opsætte skiltning, der er så forvirrende, at man føler sig dum, og på den måde får p-selskabet lavet en god pengemaskine, skriver Laila Høyer Johansen.

Annonce

Bedre markering

I landsrettens dom fremgår det, at skiltningen og markeringen af de forskellige parkeringszoner på pladsen har været mangelfuld, på det tidspunkt hvor de tre bilister modtog deres p-bøder.

Retten skriver blandt andet:

"Der er ikke på selve pladsen, tydeligt markeret, at der gælder forskellige regler for parkering på pladsen, ligesom parkeringsautomaterne ikke tydeligt angiver, hvilken plads p-tilladelsen gælder til."

Laila Høyer Johansen håber, at landsrettens dom vil give anledning til bedre skiltning på området bag banegården og andre steder i landet.

- Vi forventer nu at skiltene rettes, asfalten males og så videre. Da sagen er principiel, kan den jo få indflydelse på tilsvarende parkeringsforhold over hele landet, skriver Laila Høyer Johansen.

Men om skiltningen ændres er dog endnu uvist. Til DR siger Europark nemlig, at selskabet stadig holder fat i, at skiltningen på området er tydelig nok, og at selskabet derfor i øjeblikket overvejer, om man vil anke sagen til højesteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce