Annonce
Kultur

Vejle Madfest er også for unge: Fem hold er klar med sunde hotdogs

Det var fem velsmagende hotdogs, dommerpanelet blev præsenteret for, da eleverne fra Vejle Friskole gik i køkkenet. Foto: Flemming Larsen
Der var fokus på smag, klima, sundhed og helhed, da 20 hold skoleelever dystede om at få lov til at sælge deres hotdogs ved den nye Vejle Madfest.

Vejle: "De flyvende hotdogger", "Tors Hammer", "Team Cæsar", "Drellefædrene" og "Team Varm Hund".

Det var de opfindsomme titler på fem hold elever fra Vejle Friskole, der forleden dystede i den ædle kunst at lave hotdogs.

15 andre hold bestående af elever fra Vinding Skole og Firehøjeskolen i Vandel var med i dysten.

Annonce

Fem af holdene, der nu kan kalde sig hotdog-magere, skinkekaptajner, kutterstewardesser, grenhøkere og/eller slangetæmmere, skal nu sælge deres hotdogs ved Vejle Madfest på lørdag.

Overskuddet går ubeskåret til børnekræft-afdelingen på Vejle Sygehus.

Det var fem velsmagende hotdogs, dommerpanelet blev præsenteret for, da eleverne fra Vejle Friskole gik i køkkenet. Foto: Flemming Larsen

Per Mandrup, leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, forklarer, at der har været stor interesse for mesterskaberne fra Vejles skoler.

- Klima og sundhed er noget, de unge går meget op i, og netop de to faktorer, sammen med helhedsindtrykket, er noget af det, deres hotdogs er blevet bedømt ud fra, siger Per Mandrup.

De skal servere hotdogs ved Vejle Madfest

Firehøjeskolen

Hotter Hut

De Flyvende Pølser

Vejle Friskole

Team Cæsar

Vinding Skole

Team Hindi

De Gyldne Larver

Satte smag på journalistens dag

Lad det være sagt med det samme: Eleverne formåede virkelig at sætte smag på undertegnedes arbejdsdag - måske fordi jeg fik den ære at sidde i dommerpanelet på både Vejle Friskole og Vinding Skole.

Både eleverne på Vejle Friskole og Vinding Skole havde gjort sig umage.

Pigerne på Vejle Friskole var opfindsomme og benyttede en "cheese stick" af sammenpresset og friteret mozzarellaost paneret i æg, mel og rasp i stedet for en traditionel pølse.

Det var første gang, jeg i min tid som madjournalist smagte en hotdog med brun sauce. Foto: Flemming Larsen

Jeg savnede nu smagen af en ægte ristet, selv om denne cheese stick gav en god sprødhed. Og når ostepølsen serveres med en tomatsalsa bestående af  finthakkede tomater, rødløg og koriander og med en hjemmelavet chilihvidløgs-smør til i et hjemmebagt brød, inspireret af Meyers pølsebrød, går det an.

Et andet hold havde udviklet en bøf-bearnaise-hotdog, krydret med chili. Uhm, jeg er vild med bearnaise!

Der var gang i skolekøkkenet på Vejle Friskole. De unge mennesker gik op i at sikre skolen i hvert fald en af de fem pladser. Foto: Flemming LarsenModigt var det også at servere en hotdog med bacon, hvidløgscroutoner, rosmarin og kyllingestykker stegt i baconfedt og krydret med paprika. Det hele garneret med hjemmelavet blommechutney.

På Vinding skole fik jeg blandt mange andre gode hotdogs serveret en udgave med græsk tzatziki. Et andet hold havde selv fremstillet hotdog-pølsen af halvt kød og halvt kartoffel for at gøre den mere klimavenlig.

Der blev udvist kokkeri til den store guldmedalje på Vinding Skole. Foto: Flemming Larsen

Kort sagt: Rammer hotdoggene fra Vejle Friskole og Vinding Skole niveauet på alle mesterskabets hold, kan vejlenserne godt se frem til at skulle nyde en skinkekutter med fristelser på lørdag.


https://modules.wearehearken.eu/vejle-amts-folkeblad/embed/5231.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce